Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Ženeva: Od modela Up! do SUV koncepta
geneve_motor_show_2016_avtoblog_volkswagen (29)

Ženeva: Od modela Up! do SUV koncepta


Dva nova modela sta se letos predstavila na avtosalonu v Ženevi. Najmanjši član družine po imenu Up!, ki je bil deležen prenove, in novi, mali SUV, ki je prav tako najmanjši v segmentu.

Up!

Mestni avtomobil je prejel posodobitev zunanjega izgleda z novim sprednjim odbijačem, v katerega so vgrajene stranske pomožne luči, dodatne meglenke, novi LED DRL žarometi, za boljšo preglednost pa so mu namestili večja vzvratna ogledala z vgrajenimi smerniki. Nekoliko so spremenili zadnje luči in polepšali zadnji odbijač.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_volkswagen (9)

Kupci sedaj lahko izbirajo med kar 13 barvami karoserije, tremi odtenki strehe, desetimi različnimi dizajni armaturne plošče, v bolje opremljenih modelih pa lahko v notranjosti izbirajo med različnimi ambientnimi osvetljitvami. Kar se tiče notranjosti, je Up! deležen multifunkcijskega volanskega obroča, avtomatske klimatske naprave, vhoda za USB, Bluetooth povezljivosti, Volkswagnovih aplikacij, 300 W Beats audio sistema in izboljšanih tekstilov na sedežih.

Novost med motorji je s turbino podprti 1,0-litrski bencinski trivaljnik, vzet iz Golfa BlueMotion TSI, vendar iz 113 KM prilagojen na 90 konjskih moči. V povezavi z ročnim menjalnikom trovratna verzija od 0-100 km/h dospe v 10 sekundah, končna hitrost malčka pa je 185 km/h.

T-Cross Breeze

Brezstrešni SUV koncept T-Cross Breeze želi prikazati izgled novih križancev, ki bodo kmalu zapeljali na svetovne ceste. V Ženevi predstavljen poleg manjšega Up!-a preseneti s futurističnim izgledom, tako zunaj kot v notranjosti. Res je, da gre za koncept, ki bo v končni različici svojo futurističnost najverjetneje izgubil, vendar zaenkrat nakazuje na notranjost skoraj brez gumbov in stikal, kar je Volkswagen prej že predstavil v svojem konceptnem, električnem enoprostorcu BUDD-e.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_volkswagen (40)

Vsekakor ni skrivnost, da si Volkswagen močno želi vstopiti na trg malih križancev, saj to nakazuje že s predstavitvami konceptov, kot so Taigun in T-ROC. Volkswagen hkrati načrtuje tudi novo serijo modelov pod imenom Tiguan, vključno s sedemsedežnim in petvratnim kupejem in ravno T-Cross bi bil lahko prvi član te nove družine.

Fotograf: Jan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG