Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Ženeva: Japonci mislijo resno z novim Type-R
Avtoblog-HondaTypeR (16)

Ženeva: Japonci mislijo resno z novim Type-R


Honda je v Ženevi prvič javno predstavila novo, zelo ‘jezno’ Civic Type R

Kot je bilo pričakovano, ni produkcijski avtomobil daleč od Type R prototipa, ki smo ga lahko videli lansko leto na pariškem avto salonu v prototipni preobleki. Tudi ogromen zadnji spojler, zračnik za zajem zraka na pokrovu motorja in tri izpušne cevi so ostale, kar naredi avtomobil še bolj agresiven in športen kot do sedaj. Ker je zgrajen na enaki osnovi kot novi Civic, je bil oblikovan in testiran vzporedno z navadnim Civic-om. Novi model ‘nosi’ polni aero paket, ki vključuje stranske pragove iz ogljikovih vlaken, zadnji difuzor in pošasten zadnji spojler, ki je podoben temu na sedanji različici. Nov prednji konec ima prepoznavno odprtino za zrak na sredini pokrova motorja, že od daleč pa v oči padejo velika 20 palčna platišča na katerih so nameščene 245mm široke pnevmatike.

Avtoblog-HondaTypeR (4)

 

 

Motor je enak 2.0 turbobencinski štirivaljnik s spremenjeno motorno elektroniko in novim izpuhom, kar pomeni, da ima po novem 10 konjskih moči več od trenutnega modela. To pomeni kar 320 konjskih moči, navor pa ostaja enak pri 400Nm. Ni ravno ogromen prirastek, vendar Honda ostaja gnana le na prvi dve kolesi in ne poizkuša napadati štirikolesno gnanih tekmecev kot so Ford RS, Audi RS3 in Mercedes A45AMG.

Avtoblog-HondaTypeR (7)

 

Zelo nenavadno je to, da je po predstavitvi sedanjega modela leta 2015, po dolgem nizu debijev na avto salonih, novi model predstavljen tako zgodaj. Verjetno razlog tiči v slabši prodaji od pričakovane, navkljub dobremu sprejetju med entuziasti. To bi se lahko pokazalo kot pametna odločitev s strani honde, saj bodo tako ohranili zanimanje za znamko in nadaljevali mešati štrene v segmentu ‘hyper hatchov’. V prodajo naj bi šel v drugi polovici prihodnjega leta.

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG