Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lexus / Ženeva: Hibridni Lexus športnih linij
geneve_motor_show_2016_avtoblog_lexus (2)

Ženeva: Hibridni Lexus športnih linij


Lexusova letošnja novost v Ženevi je čudovit, kupejevski športnik, ki poleg impozantnih ostrih linij navduši predvsem s hibridnim pogonskim sklopom, kjer ima podjetje že večletne izkušnje.

Novi kupe uporablja nov, večstopenjski hibridni sistem, ki sestoji iz 3,5-litrskega V6 bencinskega motorja z 295 konjskimi močmi in električnega motorja, ki prejema energijo iz litij-ionskih baterij. Skupaj oba omenjena motorja razvijeta 354 konjskih moči, ki jih preko štiristopenjskega samodejnega menjalnika preneseta na zadnji kolesni par. Rezultat je pospešek od 0 do 100 km/h v manj kot 5 sekundah oz. pol sekunde počasneje kot osemvaljna različica nehibridnega LC 500.

geneve_motor_show_2016_avtoblog_lexus (3)

Hibridni LC 500h izgleda prav tako napadalno kot nedavno predstavljena nehibridna različica LC 500. V notranjosti ima hibrid nameščeno najnovejšo, na dotik občutljivo upravljalno konzolo, in Lexusov povsem nov informacijsko-zabavni sistem, ki omogoča posodobitve grafičnega vmesnika in druge izboljšave. Za odlično glasbeno izkušnjo v kabini skrbi audio paket Mak Levinson in premium audio sistem Pioneer, ki je v avtomobilu nameščen kot del standardne opreme. Uporabljeni so premium materiali, med katerimi najbolj izstopata ročno šivano usnje in obloga vrat z alkantaro.

Standardna opreme premore Lexus Safety System +, ki v različnih situacijah preprečuje nezgode. V sistem je vključen tudi sistem za prepoznavanje pešcev, prilagodljiv aktivni tempomat, sistem za vzdrževanje voznega pasu in avtomatske dolge luči.

Fotograf: Jan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG