Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Alfa Romeo / Z tuningom izvlekli preko 600 konjev iz Giulie Quadrifoglio
Avtoblog_AlfaGiuliaQV_Tuning (10)

Z tuningom izvlekli preko 600 konjev iz Giulie Quadrifoglio


Pri podjetju Pogea Racing GmbH so sprostili pravi potencial Alfe Romeo Giulia Quadrifoglio, saj jim je uspelo iz 2.9 litrskega motorja izvleči kar 604 konjskih moči.

Z pojavom računalnikov v avtomobilih, je proizvajalcem postalo dosti lažje nadzorovati moč motorja. Največkrat jo omejujejo ravno zaradi vzdržljivosti in zanesljivosti, včasih pa s tem samo ustvarijo več različic za prodajo, kjer je v dveh različicah opreme motor popolnoma enak, pa vendar je ena dosti močnejša kot druga (in seveda tudi dražja). No pri tuning podjetju Pogea Racing GmbH, so iz relativno majhnega 2,9 litrskega motorja iz Giulie Quadrifoglio ‘izvlekli’ kar 604 konjskih moči in 722 Nm navora, kar je 94 konjskih moči in ogromnih 150 Nm navora več od standardnega avtomobila.

Avtoblog_AlfaGiuliaQV_tuning

 

 

Najbolj neverjetno je to, da jim je tak ‘prirastek’ uspel brez menjave notranjih komponent motorja, torej so predelali le računalnik. Seveda je o zanesljivosti še prezgodaj govoriti, vendar nas zagotovo lahko vsaj malo skrbi saj že v standardni obliki 2,9 litrski motor proizvaja impresivnih 174 konjskih moči na liter prostornine, sedaj pa se je ta številka dvignila kar na 208 konjskih moči na liter, pri čemer zagotovo notranje komponente močno trpijo saj verjetno niso bile narejene za prenašanje tolikšne moči.

Pri Pogea Racing GmbH so naznanili, da je 604 ‘konjski tuning’ verjetno največ kar lahko standardni motor prenese, z nekaj posegi v notranje komponente pa pravijo, da bi lahko dosegli okoli 700 konjskih moči ali celo več. Za enega prvih tuningov za Giulio QV moramo priznati, da je precej impresiven. Pri Pogea Racing GmbH ravno tako trdijo, da so vsi njihovi predelani avtomobili še naprej popolnoma legalni za na cesto, torej vas to ne rabi skrbeti, če imate doma Giulio QV pa se vam po kakršnemkoli razlogu zdi, da je 510 konjskih moči enostavno premalo. Kakorkoli bomo z zanimanjem spremljali napredek podjetja. Kdo ve koliko lahko 2,9 litrski motor, zasnovan pri Ferrariju, prenese z močnejšimi komponentami. Je to 700 ali celo 750 konjskih moči?

Avtoblog_AlfaGiuliaQV_Tuning (9)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG