Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / VW Touareg se poslavlja iz Ameriškega trga
AVTOBLOG-volkswagen-touareg (7)

VW Touareg se poslavlja iz Ameriškega trga


Volkswagen v poplavi večjih športnih terencev s sedmimi sedeži na ameriškem trgu ni mogel konkurirati v tem segmentu.

Kot večina avtomobilskih znamk, tudi Volkswagen kot po tekočem traku predstavlja nove športne terence. Touareg je bil vseeno tisti prvi ”pravi” poskus znamke v teh vodah, sedaj pa se bodo od njega morali posloviti kupci Ameriškega trga.

AVTOBLOG-volkswagen-touareg (4)

Motor Trend poroča, da Touarega naslednje leto ne bo več v ponudbi Volkswagna za ameriški trg. Prva generacija Touarega je bila predstavljena leta 2004, trenutno pa se že vse od leta 2010 prodaja druga generacija. Volkswagen sicer pripravlja tretjo generacijo, a kot kaže, le-ta ne bo na voljo na Ameriškem trgu.

AVTOBLOG-volkswagen-touareg (3)

Seveda to ne pomeni, da bo Volkswagen obupal nad športnimi terenci na drugi strani luže. Problem je predvsem v tem, da kupci pri nakupu večjih terencev kot je Touareg, v Ameriki zahtevajo več kot pet sedežev. Pred kratkim predstavljen Atlas in tudi Tiguan tako predstavljata ”večji kos pogače”.

AVTOBLOG-volkswagen-touareg (5)

VW Touareg je bil kar nekaj časa daleč najdražji model v ponudbi znamke. Tiguan se začne pri dobrih 25 tisočakih dolarjev, Atlas pri dobrih 30 tisočakih, Touarega pa je trenutno moč dobiti za slabih 50 tisočakov. Tako bo anjdražji VW v ponudbi proizvajalca Golf R, saj se začne pri slabih 40 tisoč dolarjev.

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG