Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / VW Škandalom še ni konca-Francozi lagali Volkswagnu
Volkswagen

VW Škandalom še ni konca-Francozi lagali Volkswagnu


Volkswagen Francija, naj bi upravi VW koncerna več let posredoval napačne podatke o prodaji novih avtomobilov.

Der Spiegel je v petek poročal, da naj bi Volkswagen Francija svojim nadrejenim na sedežu volkswagna v Wolfsburgu, več let podajal napačne prodajne številke in s tem hotel prikazati večji prodajni uspeh njihovih trgovcev, kar so odkrili iz poročila notranjih revizorjev tega proizvajalca avtomobilov. Te so našli vrsto vozil, ki so bila prvič registrirana na novega lastnika šele več mesecev ali celo let po tem, ko so pri VW Francija avtomobil že uradno dostavili kupcu, proces, ki naj bi v normalnih okoliščinah trajal le teden ali dva, nekateri “prodani” avtomobili pa sploh niso imeli pripadajočih kupoprodajnih pogodb.

Te nepravilnosti naj bi se zgodile vse skupaj na skoraj 800.000 vozilih.

AVTOBLOG-VW-Francija (1)

Predstavnik Volkswagna v Wolfsburgu, je zavrnil kakršnokoli komentiranje dogodka z izjavo, da podjetje ne razkriva svojih internih dokumentov in o njih ne želi razpravljati z ljudmi, ki niso del koncerna. Der Spiegel je še poročal, da so Francozi s temi dejavnostmi začeli že leta 2010 in sicer tako pri znamkah Seat, Škoda in Volkswagen, kot tudi pri premium VW znamki – Audi.

 

Matthias Mueler, izvršni direktor VW Group, je dobil poročilo notranjih revizorjev že 24. aprila, rezultat tega pa je bil odstop direktorja francoske veje Volkswagna Jacquesa Rivoala. Ta sicer ni bil dosegljiv za podajanje izjave, se pa spomnimo, da je ob najavi njegovega odstopa v maju letos, Volkswagen group dejal, da se bo to zgodilo zaradi strateških razlik, pa vendar je bilo očitno za tem mnogo več.

 AVTOBLOG- VW-Diesel-France-Sales-2 (3)

 

Vir: Der Spiegel
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG