Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / Volvo želi, da se vozite umazani
volvo-ride-dirty

Volvo želi, da se vozite umazani


Ameriški Volvo želi v švedsko zavednem duhu ljudi ozaveščati o pomembnosti vode. Kampanija #DrivingDirty ljudem želi pokazati, da pranje avtomobila ne sme biti postavljeno na prvo mesto, saj je voda dragocen vir življenja.

Vsi ljubitelji jeklenih konjičkov bomo pranje avtomobila sprejeli – ne kot opravilo – temveč kot sproščanje in meditacijo. Pogled na brehibno opran avto je kot balzam za naše oči. Seveda pa bi bila na svetu precejšna kriza, če bi tako kot peščica avtomobilističnih obsedencev, vsi avtomobile prali enkrat ali večktrat na teden. Podaljšanje časa med pranji ali alternativno pranje z minimalno uporabo vode naj bi drastično vplivalo na porabljeno vodo.

drivingdirty

Pri švedskem proizvajalcu vozil trdijo, da bi z zmanjašnjem pranj samo v Kaliforniji, ki se v zadnjih dneh sooča s sušo, ki je ohromila celotno področje, prihranili okoli sedemdeset milijonov litrov vode. Najbolj prizadeven je direktor Volvo San Diego, Steve Hinkle, ki svojim strankam ponuja kupone za posebno pralnico, ki uporablja nekonvencionalne načine pranja vozila. Seveda se kampanije lahko udeležijo tudi lastniki drugih znamk, ki lahko na Instagramu, Facebooku in Twitterju objavljajo fotografije svojih umazancev.

volvo-driving-dirty

Čeprav Slovenija še posebej v jesenskem in zimskem času ni ogrožena s takšnimi vremenskimi dejavniki pa je vseeno pametno, da se zamislimo nad tem, kako uporabljamo našo dragoceno vodo. Ali jo naši jekleni konjički zares tako močno potrebujejo?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. nejo says:

    Če avta ne umivam, pomeni, da veliko vozim. Avto ni za umivanje, ampak za vožnjo. Meni se oči spočijejo na umazanem avtu, ker vem, da je njegov lastnik pameten človek, ker avto vozi, na pa umiva. Na avtu morajo biti čiste prednje in zadnje luči, stekla oken in zunanja ogledala.

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG