Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / Tudi Švedi znajo – Volvo S60 Polestar in Nürburgring
PCP3 Nürburgring

Tudi Švedi znajo – Volvo S60 Polestar in Nürburgring


Volvo je pred javnostjo kar eno leto skrival čas zmogljivega modela S60 Polestar na legendarnem dirkališču Nürburgring Nordschleife. Čas 7 minut 51 sekund in 110 milisekund je namreč dosegla ekipa Cyan Racing po lansko letni dirki WTCC.

Če bi morali ugibati, katera štirivratna limuzina je najhitrejša na legendarnem dirkališču Nürburgring Nordschleife, kateri avto bi vam najprej ”padel” na misel? Mogoče BMW M5 ali Mercedes-AMG E63, ali pa celo prestižni Aston Martin Rapide ali Porsche Panamera? Po najnovejših novicah bi bili močno v zmoti!

PCP3 Nürburgring

V spodnjem video Cyan Racing(Volvotov partner za motošport) razkrije, da je rekord prejšnje leto podrl Volvo z modelom S60 Polestar. Ampak kot se pa za Švede spodobi, se niso prav nič hvalili. Zdaj pa, ko se približuje ”big race weekend” je novica le prišla na plano.

Pri švedski znamki Volvo trdijo, da rekorda niso podrli namenona, saj jim je z S60 Polestar medtem ko so ga ”preizkušali” uspelo doseči čas 7 minut 51 sekund in 110 milisekund. Tako hiter čas takrat še ni dosegla prav nobena štirivratna limuzina na tako imenovanem ”zelenem peklu”. Ker pa je od takrat že preteklo kar nekaj časa, je ta ”rekord” z časom 7 minut in 32 sekund že izboljšala Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Za najhitrejšega karavana na dirkališču Nürburgring Nordschleife trenutno velja Seat Leon Cupra ST, slednjemu pa bi po vsej verjetnosti lahko krono ”odnesel” S60 Polestar v mogoče bodoči karavanski izvedenki.

PCP3 Nürburgring

Kakorkoli, Volvo S60 Polestar z štirivaljnim motorjem zmore ”le” 362 ”konjev”, medtem ko Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio in njej podobni avtomobili več kot 500 ”konjev”, zato se nam zdi dosežek Volva S60 Polestar skorajda neverjetno dober.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG