Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / Volvo pomotoma razkril športnega terenca XC40!
AVTOBLOG-Volvo-XC40 (5)

Volvo pomotoma razkril športnega terenca XC40!


Volvo XC40 bo v svojem segmentu presenečal s ”premium” elementi, ki jih sicer najdemo v vozilih višjih razredov.

Kljub temu, da je Volvo uradno predstavitev novega športnega terenca načrtoval 21. septembra, je Volvo Madžarska pomotoma razkril fotografije. Videli naj bi le kratek ”teaser” film, Madžari pa so objavili napačen video posnetek.

Že po konceptih na cesti, smo predvidevali, da bo kar nekaj oblikovalskih smernic črpal iz koncepta 40.1, sedaj, ko pa vidimo produkcijsko različico opazimo, da so dodali le nekaj minimalnih sprememb. Najbolj opazna sprememba so zagotovo bolj običajna stranska ogledala in vratne kljuke.

AVTOBLOG-Volvo-XC40 (3)

V notranjosti opazimo podobno filozofijo kot pri modelu XC60 in XC90 z velikim  multimedijskim zaslonom na dotik, XC40 pa za razliko od večjih bratov predstavlja bolj vsakdanjo notranjost s ”premium” elementi višjih razredov.

Volvo je sicer že prej napovedal, da bo XC40 v notranjosti presenetil z veliko mero prostora in praktičnosti. V vratnih tapetah lahko pričakujemo precej večja odlagalna mesta, saj so dizajnerji zvočniške enote prestavili na drugo mesto.

XC40 je prvo vozilo osnovano na popolnoma novi Compat Modular Architecutre, ki si jo Volvo sicer deli z lastnikom Geely. Ponudba motorjev zaenkrat ostaja skrita, pričakujemo pa 1,5-litrski trivaljnik s kopico štirivaljnih Drive-E motorjev. Skoraj zagotovo bo na voljo tudi priključni hibrid s sedemstopenjskim dvosklopčnim  menjalnikom, po vsej verjetnosti imenovanim T5.

Ko bo zapeljal na ceste bo tekmoval z BMW X2 in Audi Q2.

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG