Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / Volvo Koncept 26: Samovozeča pisarna na kolesih
volvo-concept-26-11

Volvo Koncept 26: Samovozeča pisarna na kolesih


Večina predstavljenih konceptnih vozil daje velik poudarek na pretirano divjo in izstopajočo zunanjo podobo, ki se kljub svoji privlačnosti na žalost zelo redko uresniči v polnosti.

Volvo pa se je prejšnji teden na avtomobilističnem sejmu v Los Angelesu odločil za drugačen pristop. Namesto bujne zunanjosti je namreč podjetje predstavilo koncept futuristične potniške kabine prihodnosti, ki si jo je dejansko lahko predstavljati v roku prihodnjih nekaj let.

Volvo je predstavil svoj pogled na napredne potniške kabine z čudovitim dizajnom, ki bodo na voljo v bližnji prihodnosti s poudarkom na samodejni vožnji avtomobila. V času, ko avtomobil potuje brez pomoči voznika, je za slednjega zelo dobro poskrbljeno s spremenljivo notranjostjo. Osnova udobja vozila prihodnosti so sedeži, ki ponujajo tri delovne načine: vozni, delovni in sproščujoč način (Drive, Creat, Relax).

volvo-concept-26-16

Vozni način je tisti, ki je edini na voljo v avtomobilih današnjega časa, saj omogoča povsem normalno vožnjo. V drugih dveh samovozečih načinih pa se krmilo pogrezne v armaturno ploščo, sedež se oddalji od krmila in v delovnem načinu ostane v pokončnem položaju, pri čemer se pred voznikom pojavi mizica, iz osrednjega dela armaturne plošče pride na plano velik zaslon in konzula za upravljanje avtomobilovega infotainment sistema Sensus z možnostjo uporabe svetovnega spleta, poslušanja glasbe in uporabo druge povezljive tehnologije. V sproščujočem načinu pa se naslon sedeža spusti v ležeč položaj, pri čemer sta še vedno na voljo konzula za upravljanje in velik LCD zaslon.

Za boljšo predstavo si oglejte fotografije in video predstavitev notranjosti novega koncepta.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG