Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / Volvo je ustavil razvoj novih dizelskih motorjev
AVTOBLOG-volvo-diesel-motorji-zaustavitev (3)

Volvo je ustavil razvoj novih dizelskih motorjev


Volvo je ustavil razvoj novih dizelskih motorjev, a jih trenutno še ne more povsem izključiti iz ponudbe zaradi popularnosti.

Kot poroča izvršni direktor Volvo Cars-a, Hakan Samuelsson, naj bi Švedska znamka letos dokončno ustavila razvoj novih dizelskih motorjev zaradi vse bolj zaostrenih standardov, ki zahtevajo nižje izpuste emsij, to pa za vse proizvajalce pomeni večje stroške pri razvoju novih motorjev.

”Z današnjim dnem bomo ustavili razvoj novih dizelskih motorjev”, je za medij Autonews med intervjujem povedal Hakan Samuelsson.

AVTOBLOG-volvo-diesel-motorji-zaustavitev (1)Kljub temu, pa to ne pomeni, da se bodo dizlom v celoti odpovedali. Še naprej bodo skrbeli, da bodo dizelski motorji predstavljeni od leta 2013 še naprej zadostovali vsem prihajajočim standardom, to pa bo po vsej verjetnosti trajalo do leta 2023. Vse bolj se bodo posvečali razvoju električnih in hibridnih modelov, čistokrven električni model pa naj bi bil uradno predstavljen že leta 2019.

Samuelsson verjame v to, da je za znamko Volvo prostor zagotovo tudi v električnem segmentu vozil, saj bodo kupce prepričevali z varnostjo, kakovostjo in atraktivnim dizajnom. Nekega dne bodo vozila z dizelskim motorjem zaradi vse bolj ostrih standardov precej dražja, ravno takrat pa bodo priključni hibridi cenejši in zato bolj ”racionalna” izbira pri nakupu.

AVTOBLOG-volvo-diesel-motorji-zaustavitev (3)Razlog, zakaj Volvo še ne more povsem izključiti dizelskih motorjev iz svoje ponudbe pa se skriva v njihovi popularnosti.  V Evropi se za nova vozila z dizelskimi motorji odloči več kot polovica kupcev, 90 odstotkov vseh prodanih primerkov terenca XC90 pa je z vgrajenim dizelskim motorjem.

Evropa je že razkrila načrte za bolj zaostren emisijski standard, ki bo zahteval, da vsi novi avtomobili, ki bodo izdelani po letu 2012, na sto prevoženih kilometrov ne bodo oddali več kot 95 gramov ogljikovega dioksida. Spraviti emisije dizelskih motorjev na to raven, pa je s trenutno tehnologijo skoraj nemogoče, razvoj naprednejše tehnologije pa stroškovno preveč portraten.

 

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


 1. B. Marčan says:

  “Kot poroča šef Volvota, Ha…”
  To tudi ni edino mesto, kjer se pokaže znanje jezika vaših “novinarjev”.
  Moj komentar je moderator pospravil v smetnjak, besedila pa še vedno niste popravili.
  Verjetno misem edini, ki je opazil to napako. Mogoče le edini, ki se je spotaknil ob to.
  Polpismenost vaših “novinarjev” vam res ne more biti v ponos.

  • Luka Janežič says:

   Pozdravljeni,
   Skozi vikend smo bili vsi zelo zasedeni, zato nismo opazili vasega komentarja za kar se opravicujemo. Nismo zbrisali komentarja, ta je le cakal na odobritev, saj je sistem tako nastavljen, da se mora vsak komentar odobriti, česar pa nismo storili zaradi zgoraj navedenega razloga. Hvala za opozorilo, napako smo sedaj odpravili, tudi vas komentar je viden.
   Lep dan

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG