Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Volkswagnov inženir zaradi Dieselgatea končal v ječi!
AVTOBLOG-vw-volkswagen-diesel-dizel-dieselgate-fix (3)

Volkswagnov inženir zaradi Dieselgatea končal v ječi!


Volkswagnov vodilni inženir, je postal prvi zaposleni tega avtomobilskega giganta, ki se je znašel v ječi, zaradi vpletenosti v Dieselgate škandal.

Njegovo ime je James Liang in je bil spoznan za krivega sodelovanja pri vgradnji kar 11 milijonov naprav za goljufanje na emisijskih testih. Zato je bil v Združenih državah Amerike obsojen na kar 40 mesecev zaporne kazni, obenem pa bo moral plačati še dodatnih 200.000 dolarjev (168 tisoč €) denarne kazni.

AVTOBLOG-vw-volkswagen-diesel-dizel-dieselgate-fix (7)

Seveda ni bil on glavni akter pri tem dejanju, vendar so mu oblasti pripisale eno ključnih vlog pri razvoju te opreme in nadaljnem prikrivanju tega. Sodnik, ki je izrekel kazen-Sean Cox je dejal, da je to manj od največje dovoljene kazni za tako goljufijo, kar je posledica sodelovanja z inšpektorji in tožilstvom.

“To je resen zločin in velika prevara nad Ameriškimi (in ostalimi) potrošniki. Sodelovanje in obžalovanje ne opravičuje dejanja, vendar gospod Liang vseeno ni bil glavni akter pri tem, čepraj je aktivno sodeloval in poskušal prikriti nastalo situacijo,” je dejal Cox.

Med postopkom, je Liang povedal tožilstvu, da je zakrival prevaro, ker mu je bila všeč tako visoka plača, ki je znašala kar četrt milijona ameriških dolarjev na leto, kot tudi življenje v veliki hiši v južni Kaliforniji.

Do sedaj so za kriminalna dejanja v povezavi s tem škandalom obsodili osem volkswagnovih vodilnih. Naprave za goljufanje so bile nameščene v kar 11 milijonov vozil po vsem svetu, Volkswagen pa je ravno tako prejel kazni in ostale stroške v vrednosti preko 20 milijard evrov, samo v Združenih državah Amerike, celotni znesek pa je še mnogo višji.

AVTOBLOG- VW-Diesel-France-Sales-2 (2)

 

Vir: AutoCar
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG