Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Volkswagen zapira vrata ameriškemu trgu
Volkswagen_Prodaja_ZDA (1)

Volkswagen zapira vrata ameriškemu trgu


Zaradi negativnih naslovnic v zadnjem letu dni, Volkswagen umika dizelska vozila s ponudbe. Prihaja namreč nova serija električnih vozil za katera se pričakuje da bodo popravila negativne kritike.

Volkswagnov dizelski škandal traja že več kot leto dni, a nove informacije še kar prihajajo. V Združenih državah Amerike je Volkswagen dobil kar precejšnji udarec, saj mora znotraj države poravnati več kot 13 milijard evrov dolgov. Predstavnica Volkswagna Jeannine Ginivan je za Reuters povedala, da odločitev za prodajo dizelskih vozil v ZDA še ni bila potrjena. “Volkswagen ne obeta vrnitve dizelskih vozil v ZDA v enakih količinah. S prodajo bomo nadaljevali tam, kjer je to smiselno za trg.”

Volkswagen_Prodaja_ZDA (2)

Kot vemo Volkswagen v naslednjih letih pripravlja več kot 30 novih električnih modelov širom vseh znamk, ki si jih VW lasti. Tako bo trg v ZDA sedaj osredotočen na prodajo novih električnih vozil. Trenutno ima Volkswagen prepoved prodaje dizelskih goriv znotraj ZDA, ki traja že od lanske jeseni. Pred prepovedjo pa je prodaja Volkswagnovih vozil v ZDA sestavljala več kot 25% dizelskih vozil.

Volkswagen_Prodaja_ZDA (3)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG