Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Volkswagen razkriva novega 2018 Tiguana dolge osi
3-4Front_0011_vertuscht4

Volkswagen razkriva novega 2018 Tiguana dolge osi


Volkswagen Tiguan bo na Ameriškem trgu na voljo z daljšo medosno razdaljo, več prostora v vseh pogledih in značilno, elegantno VW obliko. Čeprav ne bo na voljo na Evropskem trgu pa nov Tiguan predstavlja osnovo modelov, ki jih bo Nemški proizvajalec avtomobilov izdelal v bližnji prihodnosti za Evropski trg.

Na Severno Ameriškem Mednarodnem Avto Salonu (NAIAS) je Volkswagen predstavil popolnoma nov 2018 Volkswagen Tiguan. Volkswagen s tem modelom začenja pomembno leto te znamke v Ameriki. Prirejen specifično za zadovoljitev potreb Ameriških strank ob tem ponuja tudi zabavne vozne lastnosti in doda bolj prefinjeno in prostorno notranjost, prilagodljivo sedežno postavitev in napreden info-zabavni sistem s pomožnimi funkcijami za voznika. Kljub temu da gre za model strogo namenjen Ameriškemu trgu, pa lahko pričakujemo nekatere njegove funkcije, dodane tudi v Evropske modele avtomobilov kmalu v prihodnosti.

“Nov Tiguan prikazuje kako nameravamo Ameriškim strankam dati uporabnost in vsestranskost, ki jo zahtevajo brez da bi žrtvovali Volkswagnov stil ali tradicionalno vozno dinamiko,” je povedal Heinrich J. Woebcken, direktor Severno Ameriškega oddelka Volkswagen. “Vsaka podrobnost Tiguana je bila premišljeno prirejena za Ameriške stranke in omogoča maksimalno prostornost in udobje, hkrati pa ohranja svojo učinkovitost, agilnost in vrednost. Načrtujemo konkurenčno ceno z ostalimi SUVi. S popolnoma novim Tiguanom in Atlasom je leto 2017 leto #SUVW.”

The All-new 2018 VW Tiguan

Volkswagen Tiguan z daljšo medosno razdaljo je osnovan na Volkswagnovi “Modular Transverse Matrix” (MQB) platformi. V primerjavi s trenutnim Tiguanom ima nov več notranjega prostora: Meri 470.40 centimetrov v dolžino, kar je 27 centimetrov več kot trenutni model in ima kar 57% več prtljažnega prostora. Medosna razdalja tokrat meri 280cm – 11.7 centimetrov več kot model prodajan v Evropi – nudi tako premične zadnje sedeže kot tudi opcijsko tretjo vrsto sedežev.

Zunanjost avtomobila ponuja tipično čist zunanji videz vozil Volkswagen. V zahvalo MQB platformi je vozilo tudi širše, ima nižjo držo medtem ko je zunanja oblika bolj ostra, močnejša in nov LED sistem luči je v Evropi že prejel kar nekaj oblikovnih nagrad. Zunanja oblika vozila poudari tudi zmožnost izven-terenske vožnje s pomočjo 26-stopinjskega kota drže in nižje postavitve prtljažnih vrat. Dodaten prostor za noge, glavo in splošna velikost vozila določajo Tiguana za odličnega družinskega člana.

The All-new 2018 VW Tiguan

Za zdaj je še nejasno ali bo Volkswagen ponudil Tiguana z daljšo osjo na Evropski trg, vendar menim da bi to morali storiti, saj vozilo ustreza potrebam mnogih. Tiguan te velikosti spominja na Touarega zato je tak podvig pri nas skoraj nemogoč. Vendar vedno lahko upamo, kajne? Vabljeni k ogledu celotne galerije slik spodaj:

Vir: Volkswagen AG
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG