Prikaži kategorije
Domov / Avto Show / Volkswagen razkril prvega ‘hibridnega GTI-ja’
AVTOBLOG-GTI-FirstDecade (7)

Volkswagen razkril prvega ‘hibridnega GTI-ja’


Volkswagen je razkril koncept ‘First decade GTI’ pred jutrišnjim debijem na tradicionalnem ‘GTI Treffen’ srečanju ljubiteljev te znamke ob Vrbskem jezeru . Presenetljivo je hibrid.

Koncept ‘prvega desetletja’ kot so ga pri Volkswagnu poimenovali je narejen posebej za tradicionalno srečanje ljubiteljev znamk VAG skupine ob Vrbskem jezeru v Avstriji. Prva kolesa žene kar 404 konjski bencinski motor, zadnja pa majhen elektro motor z le 17 konjskimi močmi. Pri Volkswagnu pravijo, da ima lahko z izbiro načinov kar tri različne pogone. Lahko ga poganjata le prvi kolesi in bencinski motor, lahko ga prestavimo v električni način, kjer elektromotor žene le zadnji kolesi, lahko pa tudi vključimo oba hkrati za štirikolesni pogon, kjer oba motorja delujeta z roko v roki.

Za polnjenje dveh baterij v zadku avtomobila, je 13 volkswagnovih praktikantov, posebej za ta avtomobil razvilo sistem regeneracije zavorne energije.

AVTOBLOG-GTI-FirstDecade (2)

 

Vizualno, Golf GTI First Decade izstopa zahvaljujoč temno in svetlo modri zunanjosti, črno-modrim platiščem, zadnjim spojlerjem direktno iz GTI Clubsport različice in ogromno značk po celotnem avtomobilu, kjer piše ‘First Decade’ ali ’10’. V notranjosti ravno tako najdemo modre poudarke in digitalne merilnike, posebna lastnost pa je 1.690 watni sistem enajstih zvočnikov in enega subwooferja, ki je nadomestil zadnjo klop, zato ostajata le dva prednja sedeža.

AVTOBLOG-GTI-FirstDecade (3)

Poleg tega divjega koncepta, je VW razkril še en avtomobil z imenom Golf GTE Impulse karavan. Ta ima večinoma enak pogonski sklop kot standardni GTE, vendar so povečali kapaciteto baterij iz standardnih 8,8 kWh na 16,8 kWh, kar v praksi pomeni še enkrat daljši električni doseg od standardne različice. Ravno tako kot ‘First Decade GTI’ je tudi ta zunaj odet v zanimive barve in ima posebno notranjost, ki bo zagotovo pritegnila veliko pogledov vseh ljubiteljev te znamke na srečanju ob Vrbskem jezeru, ki se začne že jutri. Mi smo že ‘pregledali’ teren in v fotografski objektiv ujeli kar nekaj lepotcev.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG