Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Volkswagen predstavlja osveženega Golfa za leto 2018
VW_Golf (9)

Volkswagen predstavlja osveženega Golfa za leto 2018


Kot obljubljeno, je Volkswagen včeraj predstavil osveženo obliko in nove dodatke sedme generacije Golfa.

Evropski trg bo v drugi polovici prihodnjega leta pridobil včeraj predstavljeno novost podjetja Volkswagen. Osvežena oblika in tehnološke novosti sestavljajo sedmo generacijo legendarnega Golfa, ki tudi tokrat ne razočara. Sprednji in zadnji odbijač sta preoblikovana, velika sprememba so standardne LED zadnje luči, ki z animiranim smerniki spominjajo na luči kot jih najdemo na prestižnih Audijih. Tudi sprednje ksenon žaromete so zamenjali LED žarometi, vendar pa zunanje spremembe prekrivajo večje spremembe notranjosti.

VW_Golf (8)

Prva novost se skriva pod pokrovom, kjer je na voljo več popolnoma novih motorjev. Standardni Golf bo tako opremljen z 1.5-litrskim štiri-cilindrskim motorjem z variabilnim geometričnim turbopolnilnikom in možnostjo deaktivacije cilindrov za bolj varčno porabo goriva. Napredni motor bo na voljo v dveh zmogljivostnih izvedbah, prvi med njima bo proizvedel 148 konjskih moči, drugi – bolj varčni – pa 128 konjskih moči z oznako BlueMotion. Nov motor bo pridobil tudi športni GTI model z 242 konjskimi močmi. Nov je tudi sedem-stopenjski avtomatski menjalnik z dvojno sklopko, ki bo posledično zamenjal šest-stopenjski menjalnik.

VW_Golf (5)

Kar nekaj novosti je tudi v sami kabini vozila, kjer je večja opazna razlika večji sredinski zaslon, ter digitalni merilniki hitrosti. Nov info-zabavni sistem bo nudil tudi prepoznavo gest z rokami. Novi Golf bo opremljen z novimi varnostnimi in uporabnimi dodatki, kot je naprimer “Traffic Jam Assist”, oziroma pomoč pri zastoju. Ta funkcija omogoča samostojno speljevanje in počasno vožnjo pri počasi premikajočem prometu v primeru zastoja. Na voljo bo tudi prepoznava in pomoč pri neizogibni nesreči s pešcem, ter pomoč pri vožnji prikolice. Vse to pa že v drugi polovici prihodnjega leta.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG