Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Volkswagen ne bo imel 10-stopenjskega DSG menjalnika
avtoblog-vw-volkswagen-dsg-deset-stopenjski (2)

Volkswagen ne bo imel 10-stopenjskega DSG menjalnika


Ena izmed stvari ki v avtomobilski industriji vztrajno narašča, so zagotovo prestave v menjalnikih. Volkswagen je potrdil, da so prekinili razvoj samodejnega DSG menjalnika s desetimi prestavami.

Volkswagen je v zadnjih dneh dokončno odpisal načrte za serijsko proizvodnjo deset stopenjskega samodejnega menjalnika z dvojno sklopko, znanega tudi po imenom DSG.  Med pogovorom z medijem Automotive News v Aprilu na mednarodnem salonu motorjev na Dunaju, je Volkswagnov šef za pogonske sklope Friedrich Eichler potrdil, da so vse načrte dokončno opustili.

German automaker Volkswagen's (VW) CEO M

”Prototip smo ”uničili” že pred dvema mesecema”, je še dodal Friedrich.

Nemška znamka je omenjeni menjalnik pripravila za visoko zmogljive motorje, predvsem tiste z veliko navora. Načrte za deset stopenjski samodejni menjalnik so najavili že leta 2013 na istem salonu, kot so ga pred nekaj dnevi dokončno odpisali. Pred leti sta tukaj tudi Ford in General Motors sklenila sodelovanje za razvoj devet in deset stopenjskega samodejnega menjalnika. Plod skupnega sodelovanja, devet stopenjski samodejni menjalnik je bil prejšnje leto prvič vgrajen v model Malibu, deset stopenjskega pa smo prvič ugledali v Camaru ZL1 in Fordu F-150 Raptor.

avtoblog-vw-volkswagen-dsg-deset-stopenjski (3)

Friedrich Eichler sicer ni navedel konkretnih razlogov, zakaj so načrte opustili, po spletu pa krožijo govorice o tem, da naj ne bi sovpadal z njihovo trenutno motorno filozofijo.

Kljub temu, da je deset stopenjski samodejni DSG menjalnik trenutno odpisan, še vedno obstaja velika verjetnost, da se bo pojavil v prihodnosti.

avtoblog-vw-volkswagen-dsg-deset-stopenjski (5)

Prvi DSG menjalnik se je v serijskem avtomobilu prvič pojavil leta 2003 z izidom Volkswagen Golfa čerte generacije omejene različice R32. Od takrat so ljudje prednosti samodejnih menjalnikov dodobra spoznali, menjalnik DSG pa v grobem sestavljata dve elektronsko vodeni sklopki, ki DSG menjalniku omogočata izjemno hitro menjavanje prestav.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG