Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Volkswagen naj bi z ”goljufanjem” zaslužil 23 milijard evrov
AVTOBLOG- VW-Diesel-France-Sales-2 (2)

Volkswagen naj bi z ”goljufanjem” zaslužil 23 milijard evrov


Na plano so ”pricurljale” nove informacije v zvezi z Volkswagnovo afero ”Dieselgate”.

Francoska obveščevalna agencija proti prevaram, Watchdog, verjame, da je koncern Volkswagen z ”goljufanjem” in posledično prodajo vozil z nezakonito programsko opremo v preteklih letih zaslužil kar 22,78 milijard evrov!

AVTOBLOG- VW-Diesel-France-Sales-2 (3)

Le Monde je to prvič razkril že prejšnji teden, po tem ko je DGCCRF agencija za preprečitev prevar vse ”najdene” podatke poslala javnim tožilcem. Zatrujejo tudi, da naj bi koncern Volkswagen z ”varčevanjem” pri tehniki z uporabo goljufive programske opreme, ki  je vozilom omogočala upoštevati emisijske standarde privračeval ‘skromnih’ 1,52 milijarde evrov.

AVTOBLOG- VW-Diesel-France-Sales-2 (4)

Podatke agencije bi Pariški tožilec lahko uporabil na sojenju, saj bi mu le-ti zagotovo pomagali pri pravnomočnem obsojenju koncerna Volkswagen. V primeru pravnomočne sodbe, DGCCRF pravi, da bi koncern Volkswagen lahko plačal tudi do deset odstotkov letnega prihodka.

Pred nekaj meseci smo pisali tudi o padcu cen avtomobilov z vgrajenim dizelskim motorjem.

V sklopu tega škadandala je bilo vpoklicanih približno 1,2 milijona Volkswagnov, Audijev, Seatov in Škod.Do sedaj je izmed 1,2 milijona vpoklicanih vozil posodobitev programske opreme opravilo le 500,000 vozil. Kljub temu, da večina motorjev zahteva le posodobitev programske opreme, je potrebno pri motorju 1,6 TDI opraviti tudi nekaj zahtevnih fizičnih del.

Volkswagnova rešitev se ni izkazala za najbolj zanesljivo.

Volkswagen je januarja vse obtožbe v Ameriki tudi uradno priznal, tako mora tožilstvu plačati 2,5 milijarde evrov, do sedaj pa so ga vse globe in popravila vozil stala več kot 17 milijard evrov!

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG