Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Alfa Romeo / Vodja projekta Dodge Hellcat je od sedaj vodja Alfe Romeo
Avtoblog_AlfaGiuliaQV_Tuning (10)

Vodja projekta Dodge Hellcat je od sedaj vodja Alfe Romeo


Trenutni vodja znamke Dodge – Tim Kunskis, ki je obenem tudi velik avtomobilski navdušenec in glavni pobudnik projektov Hellcat in Demon, je po novem vodja znamk Alfa Romeo in Maserati.

Prejšnji teden so torej naznanili, da bo Tim Kunskis zamenjal Reida Biglanda, kot vodjo znamk Alfa Romeo in Maserati, Bigland pa bo obenem do neke mere zadržal vodstveni položaj s tem, ko bo postal direktor in vodja prodaje FCA koncerna za ZDA in Kanado. Razlog za tem je sila preprost. Tako Alfa Romeo, kot tudi Maserati, se zadnje čase na vse pretege trudita ostati konkurenčna tako v Severni Ameriki, kot tudi drugod po svetu.

Čeprav ima Alfa Romeo v svojem portfelju odlična modela Giulia in Stelvio, pa njihov marketinški oddelek zagotovo potrebuje prevetritev, ali morda celo popolno zamenjavo pristopa. Maserati je v še večjih škripcih, še posebej sedaj, ko je na plano prišla novica o zaustavitvi proizvodnje modela Levante, zaradi pomanjkanja naročil. Kuniskis izgleda kot popolni človek za to, saj je v relativno kratkem času, uspel iz znamke Dodge izvabiti veliko adrenalina in popularnosti, v času, ko so bili njihovi produkti v najboljšem primeru povprečni.

AVTOBLOG-challenger-srt-demon (4)

Pomislite. Kuniskis je vzel dva obstoječa modela, ki sta na trgu že kar nekaj časa – Charger in Challenger, ter ju ‘obudil od mrtvih’. Prodaja se je povečala, Dodge pa je zopet postal ‘kul’. Sedaj se enako pričakuje tudi pri Alfi Romeo in Maseratiju. Alfa Romeo ima za sabo sicer precej solidno leto 2017, saj so prodali okoli 118 tisoč vozil, kar predstavlja ogromen napredek v primerjavi z letom prej, ko so jih prodali manj kot 72 tisoč. Vseeno pa se je vodja FCA koncerna Sergio Marchionne nadejal prodati vsaj 170 tisoč vozil, zato meni, da Alfa Romeo potrebuje povsem nov marketinški pristop. Tudi Maserati je imel zahvaljujoč modelu Levante solidno leto 2017, vseeno pa jih čaka še dolga pot.

suv-2016-maserati-levante-02

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG