Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lamborghini / Video: Sedite v kabino Lamborghinija Countach!
lamborghini_countach_11

Video: Sedite v kabino Lamborghinija Countach!


Avtomobilska industrija v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja ni bila ravno v razcvetu. Na trgu so se pojavili grozni primerki slabih avtomobilov, ki so, celostno gledano, to obdobje slabo zaznamovali. A ne popolnoma; Lamborghinijev Countach je poskrbel za zmedene poglede, osupla ušesa in zmešane možgane.

In še sedaj je tako. Kljub njegovi starosti in za mnoge tudi zastarelosti, Lamborghinijeva ikona že od predstavitve leta 1973 obrača glave in razveseljuje ušesa. S svojimi ostrimi in oglatimi linijami je povzročil šok med ljudmi ter predstavljal futurističnost, ki jo poznamo pri Lamborghiniju še danes.

lamborghini_countach_03

Novinarska ekipa revije Evo je imela priložnost zapeljati različico Countash LP400S, ki je bila izdelana leta 1981. Za čudovito zvočno kuliso poskrbi 4,0-litrski osemvaljnik, ki se nahaja takoj za vašim hrbtom in je zmožen razviti 355 konjskih moči in 356 Nm navora. Kot povsem nov je dosegel najvišjo hitrost 254 km/h, s svojimi 1200 kilogrami pa je do 100 kilometrov na uro pospešil v 5,9 sekunde.

Novinar na posnetku občutja med vožnjo opisuje s sledečimi besedami: “Sklopka je težka, položaj za volanom je deformiran, vidljivost pa je naravnost grozna.” To je prvi Lamborghini, pri katerem je pametno parkirati z odprtimi vrati in nadzorovati prostor za vami, saj je zadnje okno povsem neuporabno. No, vse pa ni tako slabo, kot se zdi na prvi pogled.

Za več slabosti, predvsem pa prednosti legendarnega Lamborghinija si oglejte spodnji videoposnetek.

Vir: FavCars
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG