Prikaži kategorije
Domov / Novice / Velika kazen zaradi nesreče Richarda Hammonda!
AVTOBLOG-Richard-Hammond-crash (1)

Velika kazen zaradi nesreče Richarda Hammonda!


Švicarski organizatorji gorsko hitrostne dirke, so dobili kazen in bili suspendirani, zaradi nesreče priljubljenega TV voditelja Richarda Hammonda z električnim superšportnikom Rimac Concept One.

Če malo osvežimo spomin, je Hammond za potrebe snemanja oddaje The Grand Tour, na gorsko hitrostni dirki odpeljal vožnjo po začrtani progi s hrvaškim električnim superšportnikom, nakar je zaradi prevelike hitrosti izgubil oblast nad vozilom in vstopil v zavoj mnogo prehitro. Avtomobil je nato dobesedno skočil v dolino in se večkrat prevrnil, med tem pa je za las zgrešil hišo in na koncu pristal na strehi ter se vnel. Hammondu je uspelo pobegniti iz avtomobila še preden se je ogenj razširil, poškodoval pa si je ‘le’ koleno.

Switzerland Richard Hammond

Kot sem že omenil, niso sodelovali v dirki, vendar so snemali za naslednjo sezono priljubljene oddaje, kjer sta kolega Jeremy Clarkson in James May vozila druga dva avtomobila in sicer Lamborghini Aventador S in Hondo NSX. Clarkson je na Twitterju celo zapisal, da je bila Hammondova nesreča največja in najgroznejša, kar jih je videl.


Na podlagi nesreče so sedaj švicarske oblasti za motošport, Auto Sport Schweitz, organizatorjem izdale kazen v višini 5000 dolarjev, saj naj bi kršili FIA predpise. Ni povsem znano, kaj naj bi to pomenilo, vemo pa, da je FIA takoj po neljubem dogodku v juniju začela preiskovati nesrečo, saj le ta meče slabo luč na dirkanje.

Kot dodatek kazni, ki je mimogrede kaplja v morje proti milijonski ceni samega udeleženega avtomobila, so za šest mesecev suspendirali še direktorja dirke in tri pomočnike. Motorsport.com je dejal, da je pod vprašajem tudi prihodnost samega dogodka, več o vsem skupaj pa bomo zagotovo izvedeli v oktobru, ko se prične nova sezona The Grand Toura.

AVTOBLOG-Richard-Hammond-crash (4)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG