Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Več moči za vročekrvnega Španca
leon-cupra-290 (1)

Več moči za vročekrvnega Španca


V senci bolj popularnega bratranca vročekrvnih kombilimuzin Golfa GTI Clubsport se nahaja novi Leon Cupra 290, najmočnejša različica Seatovega športnika z 290 konjskimi močmi.

Pod pokrovom močnega Leona se skriva 2.0-litrski štirivaljnik, ki si ga deli s Škodo Octavio in Golfom GTI. S DSG šeststopenjskim samodejnim menjalnikom 100 km/h doseže v 5,8 sekunde, na voljo pa je tudi z ročnim, s katerim do stotice pridrvi 0,1 sekunde počasneje.

leon-cupra-290 (3)

Seat je Leonu Cupri dejansko dodal “Performance” paket že obstoječega GTI-ja: večje zavore, diferencial z omejenim zdrsom – ki lahko 100 odstotkov moči prestavi na posamično kolo, prilagodljivo vzmetenje je standardno, prav tako pa je na voljo prilagodljivo krmiljenje. V notranjosti je Cupra dobro opremljena: navigacija, ambientna osvetljava in udobni športni sedeži, oblečeni v Alkantaro predstavljajo vrhunec pravega razmerja med udobjem in športnim karakterjem. LED žarometi in 19-palčna platišča pa so pika na i zunanjemu izgledu, s katerim Leon Cupra dokazje, da ni le navaden Seat. Oglejte si ga v spodnji galeriji.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG