Prikaži kategorije
Domov / Novice / V Torinu se je predstavil najmočnejši “Italijan”
Mazzanti_Evantra_Millecavalli (1)

V Torinu se je predstavil najmočnejši “Italijan”


Le 25 primerkov bo izdelanih, vsakega bo poganjal 1,000 konjski pošastni motor, celoten avto bo pa izdelan v le 500km oddaljeni Toskani sosednje Italije.

Mazzanti je Italijansko podjetje, ki ima dolgo in pestro zgodovino, ki sega vse tja v leto 1974, ko je bil ustanovitelj Luca Mazzanti še mali deček. Večji korak v svetovni trg, pa je Mazzanti naredil aprila 2013, ko je predstavil svoj prvi superšportni avto z imenom Evantra. Pred dnevi, pa so na Torinskem avto salonu predstavili nadgrajeno verzijo tega avtomobila in mu dodali še atraktivno končnico Millecavalli, kar pomeni “tisoč konj.”

Mazzanti_Evantra_Millecavalli (5)

Le 25 primerkov tega mogočnega lepotca bodo izdelali, vsak med njimi pa bo opremljen s pravim Kalašnikom med motorji. Mazzantijev domači 7.2-litrski V8 motor, z dvema turbinama, ki proizvede okroglih 1,000 konjskih moči. To je enaka količina kot jo je imel originalni Bugatti Veyron in je s pogonom na vsa štiri kolesa potreboval le 2.4 sekunde do 100km/h, medtem ko je Evantra Millecavali opremljena s pogonom na zadnji dve kolesi in do 100km/h potrebuje 2.7 sekunde.

Mazzanti_Evantra_Millecavalli (2)

Surova moč pa ni edini razlog za občudovanje. Ima zelo prefinjeno izdelano šasijo, s širšo držo, Brembo ogljiko-keramičnimi zavorami, OZ dirkalnimi platišči in Pirelli trofeo R pnevmatikami. Kar nekaj delov je izdelanih iz ogljikovih vlaken, zato so težo uspešno znižali na le 1,300kg. Dodaten podtlak omogoči tudi sistem, kot ga najdemo na dirkalnikih Formule 1, kjer je vroč zrak iz motorja usmerjen skozi zadnje krilce.

Vseh informacij podjetje ob predstavitvi še ni želelo razkriti, saj je vozilo še v zadnjih fazah izdelave, pred začetkom prodaje konec letošnjega leta. Zdaj pa jih čaka še obisk nekaterih svetovno znanih dirkališč, kjer bodo še izpopolnili malenkostne vozne podrobnosti. Se že veselim končnega izdelka, ki ga bomo lahko videli prihodnje leto.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG