Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / V sodelovanju: Mercedes-Benz in Microsoft za lažje življenje
Mercedes-Benz_Microsoft (1)

V sodelovanju: Mercedes-Benz in Microsoft za lažje življenje


Na mednarodni elektroni razstavi (IFA) v Berlinu je Mercedes-Benz oznanil nov projekt imenovan “In Car Office” v sodelovanju z megapodjetjem Microsoft.

Mercedes-Benz ponovno dokazuje svoje mesto med vodilnimi proizvajalci vozil na svetu. Ravno ko smo že mislili da njihovih prestižnih vozil ni moč izboljšati, so oznanili novo sodelovanje z Ameriškim računalniškim podjetjem Microsoft, s katerim bodo s skupnimi močmi pričeli z novim projektom imenovanim “In Car Office” oziroma “Avtomobilska pisarna”. Dodatki, ki bodo vstavljeni v vozilo bodo računalniški sistemi s katerimi bo življenje v vozilu veliko lažje in preprostejše. Prvi primerki vozil z novo programsko opremo bodo na voljo v prvi polovici prihodnjega leta.

Mercedes-Benz_Microsoft (3)

In Car Office sistem seveda ni namenjen spremeniti vozilo v premikajočo se pisarno, temveč olajšati delo, ki ga nekateri že zdaj opravljajo med vožnjo, kot naprimer opravljanje telefonskih klicev, spreminjanje navigacije in upravljanje s koledarjem dela. Vse informacije, ki jih bo posameznik vnesel v koledar se bodo shranile in samodejno aktivirale, kot naprimer naslov cilja v navigacijskem sistemu, kot tudi klic telefona ob določeni uri. Sistem seveda zgleda obetavno, saj bo v teoriji močno zmanjšal odsotnost in moteče delo voznikov v svojem potovanju v vozilu med delovnim časom oziroma času zasedenosti. Veselimo se torej enostavnejše in bolj varne prihodnosti.

Mercedes-Benz_Microsoft (4)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG