Prikaži kategorije
Domov / Novice / V soboto se začne obnova dela severne ljubljanske obvoznice
Obnova_severne_obvoznice (1)

V soboto se začne obnova dela severne ljubljanske obvoznice


Nekaj manj kot 7 milijonov evrov vreden projekt se začne že to soboto, v katerem bodo kar trije kilometri stare obvoznice deležni popolne preobrazbe.

Dars je v sodelovanju s hrvaškim podjetjem GP Krk in slovenskim CBE Ljubljana omogočil obnovo hitre ceste severne ljubljanske obvoznice, ki se prične že to soboto, 18.6.2016, in bo trajala tja do sredine meseca septembra. Delo bo potekalo od priključka iz Celovške ceste pa do krožišča Tomačevo. Pogodba v vrednosti 6.713.328,99 Evrov določa rok izvedbe 88 dni po pričetku dela izvajalca. CBE Ljubljana in GP Krk sta bila ekonomsko najugodnejši izbiri za delo in tokrat lahko le držimo pesti, da rek “Kolikor denarja, toliko glasbe” ne bo držal.

Obnova_severne_obvoznice (1)

Delo bo potekalo v štirih fazah, prva, ki se začne v soboto, pa bo trajala približno do 4. julija.

V prvi fazi bosta zaprta prehitevalna pasova v obeh smereh, promet pa bo potekal na voznem in odstavnem pasu z omejitvijo hitrosti 60 km/h. Ob priključevanju na hitro cesto bo dostop omejeval STOP znak, kar pomeni, da bo pospeševanje do 60 km/h zelo pestro.

Druga faza obeta že malo več zamud in zastojev, saj bo polovica hitre ceste zaprta, promet pa bo usmerjen na drugo polovico ceste in bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Uvoz s priključka Industrijska cona Šiška bo ves ta čas zaprt.

V tretji fazi bo zaprta druga polovica hitre ceste, promet bo usmerjen na že novo položeno hitro cesto. Uvozi in izvozi na hitro cesto s priključkov Bežigrad, Savlje in Celovška pa bodo izmenično zaprti. Dars bo o dogajanju obveščal sproti.

Četrta in tudi zadnja faza pa bo enaka prvi, saj bosta zaprta prehitevalna pasova, promet pa bo potekal po že novem voznem in odstavnem pasu v obeh smereh.

ZASTOJI

V tem času bo opravljenih kar nekaj sprememb in novosti, kot so menjava zgornje plasti ceste, širitev vozišča ob zunanjem robu, lokalne sanacije in preplastitev predmetnih priključkov, menjava jeklene varnostne ograje, menjava betonske varnostne ograje, postavitev nove razsvetljave, nove vertikalne in horizontalne signalizacije ter ureditev odvodnjavanja in bankin. Ker bo v začetku več zastojev, Dars opozarja voznike, da lahko pripomorejo k zmanjšanju zastojev tako, da ne opazujejo dogajanja na gradbišču, temveč poskrbijo za čimbolj tekoč promet.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG