Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Hyundai / V obdobju “eko” vozil, Hyundai predstavlja športne koncepte
Hyundai_RM16 (3)

V obdobju “eko” vozil, Hyundai predstavlja športne koncepte


Hyundai ima tako široko paleto vozil, da se lahko tokrat predstavi tudi na popolnoma nasprotni strani majhnih mestnih vozil, z mogočnimi športnimi (trenutno še) koncepti.

Novice prihajajo iz Južne Koreje, kjer so na avto salonu v mestu Busan predstavili novega športnika z imenom RM16. Oznaka RM pomeni “Racing Midship”, kar je zelo unikatna in samosvoja okrajšava. Prvič smo se srečali z oznako RM že leta 2012, ko so pričeli s testiranji in oblikovanjem novih visoko-zmogljivih tehnologij, ki bi bile prisotne tudi v vsakodnevnih, mestnih vozilih. Kmalu se je pojavila tudi oznaka “N”, v mesecu septembru prejšnjega leta.

Hyundai_RM16 (6)

RM16 je naslednjik RM14 in RM15, na avto salonu v Frankfurtu so pa lani predstavili tudi dirkalno-osredotočenega N 2025 Vision GT koncepta. Zdaj pa je na vrsti RM16. Poganja ga sredinsko postavljen 2-litrski motor, ki proizvede 300 konjskih moči, kar je za tako lahko vozilo zelo veliko. Lahkotnost omogočajo sodobni materiali, saj je večinsko izdelan iz ogljikovih vlaken, plastike in aluminijastih delov. Pogon je na zadnji dve kolesi, preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika in elektronskega diferenciala z omejenim zdrsom.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG