Prikaži kategorije
Domov / Novice / V Ljubljani 30 novih avtobusov in dokončana Slovenska cesta!
LPP_Avtobus (2)

V Ljubljani 30 novih avtobusov in dokončana Slovenska cesta!


Na slavnostni otvoritvi je župan občine Ljubljana predstavil 30 novih avtobusov in po 9 mesecih ponovno odprl južni del Slovenske ceste, ki je bil od lanskega avgusta, zaradi del, zaprt.

Včerajšnja sobota je bila v znamenju dogajanja v slovenski prestolnici. Po otvoritvi Slovenske ceste ob 14.30 uri je župan Zoran Janković oznanil tudi nakup 30 primerkov novih avtobusov s pogonom na metan. Zvečer pa se je odvila nogometna tekma med večnima rivaloma Ljubljano in Mariborom z rekordnim obiskom. Kar 14.500 obiskovalcev je bilo prisotnih na derbiju, veliko med njimi jih je prišlo prav z novimi ekonomičnimi avtobusi. Pa se vrnimo na pomembno dogajanje na otvoritvi. Južni del Slovenske ceste je bil zaprt od lanskega avgusta zaradi prenove. Zdaj izgleda veliko bolj urejen in prostoren, ponovno pa je vzpostavljena tudi prvotna trasa večine mestnih avtobusov, ki so zadnjih 9 mesecev vozili po obvozih.

LPP Avtobus

Po otvoritvi je župan predstavil tudi 30 novih mestnih avtobusov, ki so s pogonom na metan veliko bolj okolju prijazni kot dosedanji avtobusi. Opremljeni so tudi z najnovejšimi evropskimi standardi. Imajo video sistem, LED prikazovalnike, so nizkopodni in na vseh področjih prilagojeni osebam z oviranostmi. Nosijo tudi oznako najnovejšega evropskega standarda za izpušne pline EURO VI. To je tudi drugi največji nakup za obnovo voznega parka, ki je od leta 2007 doživel zamenjavo že 131 avtobusov.

LPP Avtobus1

Do danes so torej obnovili že južni in osrednji del Slovenske ceste, vendar pa se bodo dela še nadaljevala. Severni del bo prav tako deležen obnove, ki se bo pričela že letos poleti. To je v kombinaciji z novimi okolju prijaznimi avtobusi zelo dobra poteza ljubljanskega župana, ki tako odločno skrbi za obrambo letošnjega naslova Zelene prestolnice Evrope. Ta obramba zelo dobro učinkuje, za razliko od Rodolfo Vanolijeve (trener NK Olimpije), ki je z usodno napako tako prisostvoval k končnem izidu derbija. Kljub temu, dobra tekma!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG