Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / V kamuflažne vzorce odeti Audi TT RS
audi-tt-rs-spy-37

V kamuflažne vzorce odeti Audi TT RS


Paparaci so pred uradno predstavitvijo prihodnje leto v svoje objektive ujeli testno vozilo Audi TT v športnejši različici RS, ki je oznaka za najboljše, kar prihaja iz Ingolstadta.

Na testiranju je bil novinec opažen v družbi svojih najtesnejših konkurentov – Lotus Evore, Mercedes-Benz A45 AMG in Porsche Cayman GT4. Zunanjost bo le nežno spremenjena in bo vsebovala spremenjene sprednje in zadnje odbijače, večje sprednje odprtine za dotok zraka in ovalne izpušne zaključke. Pričakovati je, da bo ob proizvodnji na prtljažna vrata nameščen še večji zadnji spojler.

Novega TT RS bo z močjo še naprej oskrboval turbobencinski petvaljnik, za katerega še ni jasno, ali bo prisoten v svoji 2,5-litrski različici, ki poganja aktualni Audi RS3. V malem RS-u namreč premore 367 konjskih moči, pričakovati pa je, da bo v novincu dosegel še večjo moč in s tem zapolnil vrzel med TT RS in 310 “konjskim”, 2,0-litrskim, štirivaljnim TT S.

audi-tt-rs-spy-28

Možno je celo, da bo v Audi TT RS prvič nameščena povsem nova generacija petvaljnika z aluminijastim blokom cilindra, ki bo nadomestil doslej uporabljenega železnega. Novi motor bi tako lahko razvil preko 400 konjskih moči, hkrati pa bi imel nižjo težo od uporabljenega v TT S. Dodatna zmogljivost bi tako prispevala k pospešku do stotice pod 4 sekundami in končno hitrost 290 km/h.

Če bo TT RS resnično prejel 400 konjskih moči, bo postal močan tekmec svojim glavnim konkurentom; Porsche Cayman namreč iz 3,8-litrskega vrstnega šestvaljnika razvije 385 KM, Mercedes-Benz A45 AMG iz turbobencinskega 2,0-litrskega motorja iztisne 375 KM, Lotus Evora S pa je opremljena 3,5-litrskim V6, ki proizvede 350 konjskih moči. Prišlek bo serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom Quattro, kupci pa bodo lahko izbirali med dvosklopčnim samodejnim in standardnim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Zadnje fotografije ter fotografije že predčasno razritega Audija TT RS si lahko ogledate v spodnji galeriji, zvok pa lahko izkusite v videoposnetku. Vabljeni k ogledu!

Fotograf: Avtoevolution
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG