Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / V drugi polovici letošnjega leta prihaja Volvo XC40
Volvo 40.1

V drugi polovici letošnjega leta prihaja Volvo XC40


Volvo bo predstavil svojega predstavnika segmenta kompaktnih SUV v drugi polovici letošnjega leta pravi vodja razvoja Henrik Green.

Potrdili so že, da bo XC40 baziran na CMA arhitekturi te švedske znamke, katero naj bi si tudi delil s podjetjem Lynk&Co za njihov prvi SUV. XC 40 bo volvov že tretji SUV, cilja pa direktno na BMW X1 in Audija Q3 in želi s tem zadostiti potrebam rastočega segmenta malih crossoverjev. S svojimi 4,39 metra je po dolžini krajši od bavarca, z audijem pa sta si skoraj identična. Presenetljivo pa je s 1,93 metra višine za 30 centimetrov višji od obeh, kjer nekaj centimetrov zagotovo lahko pripišemo večjemu odmiku od tal.

Volvo-XC40-predstavitev (7)

Od motorjev bodo na voljo že znani bencinski in dizelski štirivaljnik ter bencinski trivaljnik, ki bo v različici T5 lahko tudi plug-in hibrid, s katerim bo majhemu motorju spredaj, pomagal še 50kw električni motor. Z njim bo bojda mogoče prevoziti do 50 kilometrov le na elektriko s svojimi 9,7 kWh velikimi baterijami. V letu 2019 lahko pričakujemo tudi prvi volvov popolnoma električni avtomobil, ki bo zgrajen na osnovi XC40, imel pa naj bo okoli 350 kilometrov dosega.

Volvo-XC40-predstavitev (3)

Green celo pravi, da je velika možnost, da bo XC40 eden najuspešnejših modelov v volvovem portfelju. Po njegovi predstavitvi, lahko pričakujemo še novo družino modelov z oznako 40 v imenu, vključno zamenjavo za V40, ki je že precej v letih. Ostali SUV modeli, bi lahko potem sledili XC40.

“Meni se zdi, da so trije SUVi zelo dobra osnova. Zanimivo je, kaj vse lahko narediš s SUVom, saj je to zelo zanimiv karoserijski model. Začnejo kot terenci in se nato preselijo v mesto. Strankam so omogočili lahek vstop in izstop, dober pregled nad prometom spredaj in občutek, da imajo vse pod nadzorom. To so vse atributi, ki jih lahko damo strankam v različnih karoserijskih modelih, ne nujno v tradicionalnih” je še dodal Green.

Glede na konstantno rast nakupa malih ‘križancev’ lahko z gotovostjo trdimo, da bo tudi pri nas šel za med še posebej sedaj, ko si je Volvo z novimi modeli serije 90 (V, S in XC) še bolj utrdil ugled in prinesel svežino v svoje modele in so tako postali mnogo bolj zaželjeni. Le upajmo, da ne bo cena preveč zasoljena.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG