Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / V čem vse se novi BMW X3 razlikuje od starega
AVTOBLOG-noviX3 (1)

V čem vse se novi BMW X3 razlikuje od starega


Sedanja generacija BMW X3 je v prodaji že sedem let, zato je bil letos skrajni čas, da so pri BMWju predstavili novega. Novi X3 cilja direktno na tekmece kot so Mercedes GLC, Audi Q5, Volvo XC60 in Land Rover Discovery Sport, ne pozabimo pa tudi nove Alfe Romeo Stelvio.

Bil je že čas, da BMW predstavi novo generacijo X3 mar ne? Še posebej ob vseh prenovljenih ali povsem novih tekmecih v tem segmentu. Ko je BMW prvič razkril drugo generacijo modela X3 na pariškem avtomobilskem salonu leta 2010 so vedeli, da bo ta zelo priljubljen, zahvaljujoč izboljšani obliki, novi notranjosti in močnimi a varčnimi motorji, sedaj pa ciljajo na enak rezultat.

AVTOBLOG-noviX3 (13)

V tretji generaciji, ki je bila predstavljena ne dolgo nazaj, bavarci niso povsem na novo ‘izumili’ model X3 v smislu oblike. Seveda je dizajn povsem drugačen, vendar same linije avtomobila ostajajo poznane vsem, ki so kadarkoli videli novega BMW X1.

Takoj lahko opazimo tri-dimenzijski ‘ledvički’ na nosu, ostrejše stranske linije in na splošno bolj mišičasto obliko. Če na seznamu dodatne opreme izberete M Sport paket, za svoj denar dobite še bolj agresivno zunanjost, ki je bila mimogrede na voljo tudi pri prejšnjem (sedanjem) modelu, vendar je imel v tej generaciji bolj oglati in enostaven dizajn.

AVTOBLOG-noviX3 (12)
Razlike postanejo še očitnejše, ko si pogledamo notranjosti obeh generacij X3. Novi dizajn je mnogo modernejši in sledi ostalim najnovejšim modelom te bavarske znamke, kjer je po njihovih besedah vse oblikovano po principu šestokotnikov, takoj pa lahko vidimo (in čutimo) da so tudi materiali višje kvalitete. Podroben pregled sredinske konzole, še posebej audio sistema ter klimatske naprave razkrije, da sta bili ti dve stvari zamenjani, saj po novem klimatska naprava locirana pod CD predvajalnikom, prej pa je bilo obratno. Nova je tudi vsestranska ambientalna osvetlitev, ki je prejšnja generacija ni imela, ravno tako kot ni imela novega zaslona na dotik v velikosti 10.25 palca, ki združuje tudi upravljanje preko kretenj z rokami in bogat nabor ostalih sistemov za aktivno varnost ter povezljivost.

Prejšnja generacija je ob ‘faceliftu’ leta 2014 presenetljivo dobila le nove materiale za armaturno ploščo, skupaj z prenovljeno sredinsko konzolo, nove barve oblazinjenja in posodobljen iDrive sistem.

Če primerjamo še zmogljivosti, novi najmočnejši BMW X3 M40i pospeši od 0 do 100 kilometrov na uro v vsega 4,8 sekunde, medtem ko je stari najmočnejši ‘bencinar’ X3 xDrive35i za enak pospešek potreboval 5,5 sekunde, dizelski model xDrive35d pa je bil s 5,3 sekunde dejansko hitrejši.

Če potegnemo črto ni dvoma, da je BMW posodobil in nadgradil vse kar nadgradnjo potrebovalo, da lahko novi X3 zopet konkurira najboljšim v tem segmentu. Seveda ni nobena revolucija, pa vendar je tudi pričakovali nismo in čeprav je oblika X3 takoj prepoznavna, jo še vedno z lahkoto ločimo od stare brez pretiranega razmišljanja in strmenja.

Slike povejo 1000 besed, zato si v fotogalerijah oglejte vse podobnosti in razlike. Vam je novi bolj všeč ali prisegate na ‘starega’?

 

Fotograf: carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG