Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Aston Martin / Unikaten Aston Martin za zelo srečnega kupca je tu!
Aston_Martin_GT12 (1)

Unikaten Aston Martin za zelo srečnega kupca je tu!


Na Goodwood festivalu hitrosti pretekli konec tedna je med mnogimi luksuznimi primerki bil predstavljen tudi ta, unikaten primerek Aston Martin Vantage GT12 kabrioleta.

Če še pred tednom dni nismo vedeli kako bo izgledal še zadnji letos predstavljeni Aston Martin, ki bo izdelan v omejenih količinah, pa smo včeraj bili deležni odgovora. Predstavili so brutalnega Aston Martin Vantage, ki si lasti oznako z dirkalno zgodovino GT12 in ima možnost pogleda na večno, odprto nebo.

Aston_Martin_GT12 (3)

Izdelali so ga v Aston Martonovi Q diviziji, ki je bolj znana s produkti kot so Aston Martin One-77 in pred kratkim predstavljen Vulcan. GT12 označuje združenje z absurdnim V12 motorjem, kot ga najdemo v dirkalniku GT3 in Roadster obliko, kar pomeni odstranljivo streho. Ta primerek je tudi izdelek narejen po željah stranke, kar je dokaz, da je z dovolj domišljije in dovolj veliko denarnico vse mogoče.

Poganja ga 595-konjski V12 motor, ki je kot se spodobi naravno aspiriran za tradicionalen zvok in surovo moč. Opremljen je tudi z omejenim avtomatskim, športnim menjalnikom. Močno je okrepčan z deli narejeni iz ogljikovih vlaken, kar omogoča še nižjo težo. Cena za ta unikaten primerek ni znana, zagotovo pa presega magično številko 250.000€.

Aston_Martin_GT12 (9)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG