Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lotus / Tudi Lotus pripravlja svojega športnega terenca!
AVTOBLOG-Lotus-SUV-Design-Study-2 (9)

Tudi Lotus pripravlja svojega športnega terenca!


Se nam v prihodnosti obeta najbolj okreten športni terenec?

Kljub temu, da Lotus svojega športnega terenca trenutno že pripravlja, bo kupcem na voljo šele čez štiri do pet let. Na spletu so se znašle ”računalniške skice” oblikovalca z imenom Angelo Polo Gallardo, ki nam dajejo vsaj malce vpogleda v izgled Lotusovega športnega terenca, ki bo nekako ”razbiltradicionalno Lotusovo tradicijo modelov.

AVTOBLOG-Lotus-SUV-Design-Study-2 (6)

Glede na to, da je prihod športnega terenca načrtovan čez najmanj štiri leta je skoraj nemogoče predvideti njegov izgled. Kljub temu, si je oblikovalec z združitvijo značilnih Lotusovih elementov sestavil športnega terenca po svoji domišljiji. Predvideva se, da bo po velikosti manjši od Audijevega Q2 modela in bo na voljo le v trivratni obliki.

AVTOBLOG-Lotus-SUV-Design-Study-2 (7)

Takoj opazimo vetrobransko steklo in stranska okna, ki so kar v barvi vozila, drugi del vozila pa ima na boku izrazito bočno linijo, ki se dviga iz sprednjega proti zadnjim delom vozila. Izrazita je linija tudi na vratih in na blatnikih. Zadnje stransko okno je precej manjše, A in B stebriček pa nista tako robustna in skorajda nevidna.

AVTOBLOG-Lotus-SUV-Design-Study-2 (11)

Drugi ključni element zunanjost so tudi sprednji žarometi v obliki L in zadnje luči, ki sledijo oblikovalskim smernicam proizvajalca Lotus. Na računalniških skicah ne manjka tudi velikih aluminijastih platišč in dodatkov karoserije v rumeni barvi, medtem ko je karoserija odeta v British Racing Green barvo.

AVTOBLOG-Lotus-SUV-Design-Study-2 (8)

Kljub vsemu, pa Lotus Evolve, kot ga imenujejo nekateri viri še ni uradno potrjen za proizvodnjo, zagotovo pa lahko v primeru proizvodnje pričakujemo malega športnega tereneca, ki bo okreten v zavojih in ne nujno najbolj praktičen.

Študijo novega malega športnega terenca znamke Lotus si lahko podrobno ogledate v spodnji galeriji.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG