Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Tu je vse kar morate vedeti o novi BMW seriji 5!
BMW_Serija 5 (17)

Tu je vse kar morate vedeti o novi BMW seriji 5!


Po sedmih letih produkcije, se trenutna šesta generacija serije 5 poslavlja, prihaja pa nova, sedma generacija ki bo ohranjala naslov priljubljene poslovne limuzine.

Kar sedem let že mineva od predstavitve šeste generacije BMW serije 5, ki je odlično nadaljevala dolgoletni sloves prejšnjih generacij priljubljene poslovne limuzine. Kar 7,6 milijonov primerkov je bilo prodanih od začetka prodaje serije 5 leta 1972, s februarjem prihodnje leto pa prihaja nova, že sedma generacija serije 5, ki bo poleg privlačnega videza s seboj prinesla tudi ogromno tehnoloških napredkov. V notranjosti je tako moč hitro opaziti nove, bolj kvalitetne materiale, kot jih najdemo v vodilni seriji 7. Sem spada tudi zaslon na dotik, ter funkcija opravljanja z gestami rok. Novost je tudi iDrive 6.0 sistem, ter volanski obroč ki ima dodane kovinske elemente s katerimi ponuja še bolj privlačen videz.

BMW_Serija 5 (25)

Sedma generacija serije 5 bo dobila kodno oznako G30 in je izdelana na novi platformi, ki je veliko lažja od trenutne. K nižji teži pripomorejo tudi močni, a lahki deli vozila izdelani iz Magnezija. Skupno bo serija 5 izgubila kar 100 kilogramov, kar pa se občutno pozna pri pospeševanju vozila. Poleg nižje teže pa je vozilo tudi bolj aerodinamično prijazno, kot tudi opremljeno s popolnoma novimi pogonskimi agregati. Ob svojem prihodu bosta na voljo dva bencinska in dva dizelska motorja, ki bosta na voljo s pogonom na zadnji dve kolesi ali xDrive pogonom na vsa štiri kolesa.

BMW_Serija 5 (10)

Prvi izmed bencinskih agregatov nudi 2-litrsko delovno prostornino in 252 konjskih moči, ter bo nosil oznako 530i. Do 100km/h pa bo potreboval le 6,2 sekunde ter dosegel najvišjo hitrost 250km/h. Najmočnejši bencinski motor bo pa nosil oznako 540i in bo opremljen z najnovejšim 3-litrskim šestvaljnim motorjem, ter bo potreboval le 4,8 sekunde do 100km/h. Skupno bo omogočil 340 konjskih moči in 450 Nm navora. Prvi izmed dveh dizelskih motorjev pa bo nosil oznako 520d in nudil 190 konjskih moči. Drugi, močnejši motor pa bo opremljen z 265 konjskim motorjem, ki bo poleg ogromne količine navora, nudil tudi nizko porabo goriva, ki znaša le 4,5l/100km. Že meseca marca, pa prihaja na trg tudi najmočnejši bencinski BMW M550i xDrive, ki bo opremljen z V8 motorjem z 462 konjskimi močmi, ter nudil čas do 100km/h v le 4,0 sekunde. 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG