Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Tretja generacija Leona že postala najbolj prodajana
AVTOBLOG-Seat Leon-prodaja (2)

Tretja generacija Leona že postala najbolj prodajana


V manj kot petih letih na trgu, je Seatu uspelo prodati kar 682.567 tretje generacije popularnega Leona, kar je podrlo vse dosedanje rekorde te znamke.

Trenutna generacija Leona je sedaj tudi uradno najbolj prodajan kompaktni model v zgodovini ne španske znamke. Do sedaj so od leta 1999 skupno prodali kar 1.893.279 Leonov, sedanja generacija pa je že postala najbolj prodajana ne glede na to, da še zdaleč ni na koncu svojega življenjskega cikla, saj je pred kratkim doživela prenovo.

AVTOBLOG-Seat-Leon-Cupra-Ateca-R-SUB8-hithatch (7)
“Tretja generacija Leona je bila ključna za preobrat podjetja, hkrati pa je zaslužna za največ prihodka. Leon je naš najbolj prodajani avtomobil in nam je s tem omogočil tudi velik preskok v našem poslovanju s podjetji, ki kupujejo službena vozila, predvsem zahvaljujoč karavanski različici, ki je pri Leonu na voljo prvič do sedaj.” je dejal Wayne Griffiths, seatov podpredsednik prodaje.

Najpomembnejši trgi za Leona so Nemčija, Španija in Velika Britanija, velik delež, kar 30,7 odstotkov prodanih avtomobilov pa je v ST karavanski različici, ki je kot smo že omenili, veliko prispevala v prodaji podjetjem, ki posodabljajo svoj vozni park. Ta prodaja je od leta 2012, ko je na ceste prvič zapeljala nova generacija Leona, zrasla za kar 90 odstotkov.
Ravno Leon, skupaj z novo Ibizo, priljubljeno Ateco in prihajajočo Arono tvori največjo prodajno ofenzivo v zgodovini te znamke, saj se je prodaja te znamke, samo v letošnjem letu dvignila za kar 13 odstotkov.

AVTOBLOG-Seat-Leon-2017- (6)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG