Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Toyota / Toyota kot najbolj prodajana znamka v kar 49 državah
AVTOBLOG-najbolj-prodajane-znamke- (2)

Toyota kot najbolj prodajana znamka v kar 49 državah


V letu 2016 je sicer Volkswagen koncern prehitel Toyoto kot najbolj prodajano znamko na svetu vendar, ob podrobnejšem pregledu prodajnih številk lanskega leta vidimo, da ima Toyota še vedno primat v 49 državah na svetu, kar je mnogo več od vse konkurence.

Na spletni strani Regtransfers iz Velike Britanije, smo zasledili zemljevid sveta, na katerem so prikazane avtomobilske znamke, ki so v določenih državah najbolj prodajane. Presenetljivo ima Toyota daleč največji delež držav, kjer velja za najbolj prodajano znamko, ‘njeno območje’ pa obsega tako Latinsko Ameriko, kot tudi Azijo in Afriko. Na prvo mesto se je zavihtela v kar 49 državah od katerih so Kostarika, Uganda, Angola, Tanzania, Združeni Arabski Emirati, Singapur, Indonezija in Australija, le nekatere od teh.

AVTOBLOG-najbolj-prodajane-znamke
Za Toyoto je na zelo oddaljenem drugem mestu Volkswagen z le 14 državami, ki na zemljevidu nosijo njihov znak. Večina teh držav je seveda v  Evropi, med temi pa najdemo Švico, Belgijo, Nizozemsko, Švedsko, Nemčijo, Hrvaško in Belorusijo.

Na tretjem mestu najdemo ameriškega velikana Forda, ki je tekmece prehitel v ključnih področjih za to znamko, kot so Združene države Amerike, Kanada in Nova Zelandija. Na četrtem mestu ‘sedita’ Renault in Škoda, ki imata vsak po šest držav, od katerih Renaultu prispevamo eno ‘točko’ tudi Slovenci, njima pa sledita Dacia in Fiat, ki imata vsak po pet držav.

 

Vir: Regtransfers
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG