Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / ‘Top’ 10 najbolj neposrečenih zaključkov izpušnega sistema
AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (2)

‘Top’ 10 najbolj neposrečenih zaključkov izpušnega sistema


V zadnjem času opažamo trend lažnih zaključkov izpuha, ki na daleč naredijo avtomobil bolj športen in vizualno privlačnejši, na blizu pa nekateri izgledajo prav žalostno. Izvzeti niso niti pregrešno dragi avtomobili, v tem trendu pa prednjačita Audi in Mercedes-Benz. Za vas smo sestavili lestvico desetih najslabših.

10. Ferrari California

Ferrari California je 2+2 sedežni kabriolet, ki premore 453 konjskih moči in je tako vstopni model v Ferrarijev svet, katerega cena vseeno ne zveni prav nič ‘vstopno’. Od take ekskluzivne italijanske znamke tega res ne bi pričakovali, pa vendar vseeno še zdaleč ni najhujši.

AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (5)

 9. Mercedes-Benz AMG GT

Mercedesov tekmec Porschejevemu 911 je zverina s izjemno jeznim, značilnim zvokom V8 AMG motorja. Ravno zato bi od tega avtomobila pričakovali, da so na oddelku za izpušne sisteme nekoliko več časa posvetili dizajnu izpuha in ne oblikovanju zadnjega odbijača. Očitno je njihovo delo ostalo le pri akustiki, čemur pa ravno ne moremo oporekati.

AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (3)

8. Škoda Octavia RS

Škoda Octavia RS zaradi svoje praktičnosti velja za družinskega GTI-ja in tako navdušuje mlade očete, ki se zaradi naraščaja niso pripravljeni povsem odpovedati vozniškim užitkom. Ravno zaradi daleč najnižje cene izmed vseh vozil na seznamu,  lahko Škodi nekako oprostimo te zaključke izpušnega sistema, ki tudi nasploh ne izgledajo tako slabo kot nekateri, ki še sledijo.

AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (9)

7. Dodge Charger

Edini pravi mišičnjak na našem seznamu, kateri pa z izpušnim sistemom čisto nič ne nakazuje na mišice, ki jih skriva tradicionalni 5,7 litrski HEMI V8 motor pod pokrovom. Nam izgleda precej ‘bogo’ za tako konjenico, mar ne?

AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (11)

6. Audi RS6

Ljubljenec entuziastov znamke s štirimi ‘krogci’, ki s svojo kombiacijo praktičnosti in brutalnih zmogljivosti prepričuje tudi nasprotnike te znamke. Vseeno menimo, da si avtomobil s tako ceno in kar 560 konjskimi močmi zasluži zaključek izpuha, ki je v skladu z nakazanimi odprtinami v zadnejm odbijaču.

AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (8)

5. Mercedes-Benz CLA45 AMG

Majhen ‘pocket rocket’, ki z brutalnim pospeševanjem osmeši tudi nekatere superšportnike. Je že res, da ima pod pokrovom motorja le štirivaljni bencinski agregat s 380 konjskimi močmi, pa vendar se sprašujemo, če si katerikoli AMG model zasluži tako ‘blamažo’?

AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (7)

4. Audi R8 V10

Še en predstavnik superšportnikov, ki kar kliče po ‘aftermarket’ izpušnemu sistemu. Le ta bi poskrbel za videz izpuha, ki je primeren, ceni, zmogljivostim in oblikovni dovršenosti preostalega dela avtomobila.

AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (12)

3. Lexus IS-F

Očitno iz tega trenda niso izvzeti niti Japonci, saj jim je uspelo izdelati enega najbolj neposrečenih zaključkov izpušnega sistema. Očitno so mislili, da avtomobila ne bo nihče gledal od blizu in sploh ne bo opaziti lažnih zaključkov izpišnih cevi.

AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (4)

2. Mercedes-Benz razred C

Pridemo do prvih zaključkov izpušnega sistema, ki niso le kozmetična izboljšava dejanskega izpuha, temveč sploh niso zaključki izpušnega sistema, vendar le plastični deli odbijača, ki ob bežnem pogledu poskrbijo za videz ‘hudih’ izpušnih cevi. Mercedes-Benz resno?

AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (2)

1. Audi SQ5

Zmagovalec pa je nedvomno Audijev športni terenec SQ5. Ravno tako kot pri mercedesu tudi tukaj ‘zaključki izpuha’ niso pravi, vendar se pri Audiju niso niti potrudili, da bi ljudje dvakrat pogledali. Te so namreč nakazani le z kromirano obrobo, pravi izpuh pa se skriva za zadnjim odbijačem. Kaj je narobe s pravimi izpuhi? Nekateri v šali pravijo, da se Audi tako izogne emisijskim testom češ, da enostavno skrijejo izpušne cevi, katerih potem ob izvajanju testov uradne institucije ne najdejo.

AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (10)

AVTOBLOG-fake-exhaust-tips (1)

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate še ostale, ki niso prišli v naš izbor pa bi si verjetno tudi zaslužili, za lažjo predstavo pa smo dodali še nekaj fotografij zgornjih avtomobilov.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG