Prikaži kategorije
Domov / Tuning / To ste čakali – Volkswagen Arteon R!
AVTOBLOG-Arteon-ABT (4)

To ste čakali – Volkswagen Arteon R!


Nemški tuner ABT, se je odločil ponuditi nekaj, česar Volkswagen nikoli ne bo.

Sedaj zagotovo že poznate celotni portfelj ABT produktov. Tuner VAG produktov iz južne Nemčije, je namreč eden najboljših neodvisnih predelovalcev teh avtomobilov, z izjemo ‘porschejevega’ RUF-a, njihova kreacija v obliki še bolj poželjivega VW Arteona pa res izgleda in se sliši presneto dobro. Na srečo so pri ABT omogočili, da izjemne linije novega Arteona ostanejo nespremenjene, brez kakršnihkoli norih aero dodatkov iz karbona ali ostalih materialov, kar le še dodatno potrdi izjemen dizajn Arteona.

Seveda brez njihovega pridiha ni šlo, zato lahko že na daleč opazimo, morda celo prevelika ABT platišča, v katerih se standardni zavorni diski kar nekoliko izgubijo. Na srečo lahko v njihovem konfiguratorju izberete tudi manjša platišča, a nekaterim bodo tudi ta ogromna, ravno pravšnja. Sedaj se verjetno že sprašujete, kaj je ABT sploh storil? Na srečo so se lotili tistega kar zares šteje, arteonovega 2.0 litrskega turbobencinskega motorja, ki po tretmaju razvija kar 335 konjskih moči in 420 Nm navora, kar predstavlja precejšen skok iz osnovnih 280 konjskih moči in 350 Nm navora. Vsa ta moč je speljana preko dvosklopčnega  DSG menjalnika na vsa štiri kolesa preko 4motion štirikolesnega pogona, ki omogoča temu arteonu res nore pospeške. Uradnih informacij žal nimamo a s pomočjo precej natančnega teoretičnega kalkulatorja, smo izračunali, da naj bi pospešek do stotice, iz tovarniških 5,6 sekunde, padel pod pet sekund (4,9 sekunde), kar je za pet metrsko poslovno limuzino izjemno impresivno.

AVTOBLOG-Arteon-ABT (1)

Dodatno so namestili tudi nižje in trše športno vzmetenje, kjer se sprašujemo le to, kako novo vzmetenje sodeluje z volkswagnovim prilagodljivim blaženjem. Vseeno naj spomnim, da ABT sodeluje s podjetjem Audi v Formuli E in DTM dirkanju, torej zagotovo vedo kaj delajo. Torej kaj si mislite o tem pet metrskem, 335 ‘konjskem’ Arteonu, ki izgleda kot tovarniški Arteon R? Nam je zagotovo všeč, v fotogalerijo pa smo vam za primerjavo dali še nekaj slik običajnega Arteona R-Line.

AVTOBLOG-Arteon-ABT (10)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG