Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Citroen / To je novo prevozno sredstvo francoskega predsednika!
avtoblog-macron-ds7 (1)

To je novo prevozno sredstvo francoskega predsednika!


Le kdo bi si mislil, da bo novi francoski predsednik, Emmanuel Macron, za svoje prestižno prevozno vozilo izbral kar francoskega prestižnega športnega terenca?

Ameriški predsedniki se običajno največkrat prevažajo v prestižnih vozilih kot je recimo Cadillac ali Lincoln. V drugih državah se največkrat uporabljajo limuzine, ki so britanskega ali nemškega porekla, presenetljivo pa je, da si je francoski predsednik za prevozno vozilo izbral kar francoksega luksuznega športnega terenca DS 7 Crossback.

avtoblog-macron-ds7 (2)Verjetno se je francoski predsednik znašel v precepu, ko je izbiral med vozili francoskega porekla. Renault, Peugeot in Citroeni so se mu skoraj zagotovo vsi zdeli preveč ”nizkocenovni”, športni Buggati pa preveč ne-praktičen!

Za prevoz novega predsednika so v ta namen pri koncernu PSA izdelali prav posebno vozilo, ki sliši na ime DS7 Crossback. Le-ta je osnovan na produkcijski različici obstoječega DS7, le da so ga za predsednika Emmanuela Macrona seveda ustrezno nadgradili z vsemi varnostnimi rešitvami.

avtoblog-macron-ds7 (4)Zdaj samostojna znamka DS, je bila včasih del modelne ponudbe Citroena. Trgu se predstavlja kot ”premium” znamka francoskega koncerna PSA, kateri ima zdaj v lasti tudi delež nemškega Opla. DS se v Evropi trenutno bori za uspešnejšo uveljavitev, model DS7 Crossback, luksuzni športni terenec ki je bil javnosti predstavljen letos, pa si želi prepričati tudi najzahtevnejše kupce.

Predsedniški DS7 Crossback je odet v temno modro barvo, notranjost pa je v celoti iz kvalitetnega črnega usnja, na platiščih in v notranjosti najdemo dekoracijo v zlati barvi, po celem vozilu pa tudi zastavo in grb države. Verjetno najbolj unikatna posebnost tega primerka je zagotovo streha, ki se lahko odpre kot pri kabrioletu, s tem pa predsedniku omogoča, da se povzpne ven in pozdravi občinstvo, celo v  dežju!

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG