Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Land Rover / To je novi Range Rover Velar
lr_new_rr_tease_image_100217

To je novi Range Rover Velar


Land Rover je napovedal povsem novi model, ki pa bo širši javnosti predstavljen na bližnjem ženevskem avto salonu. Poimenovali so ga Velar.

Novi model bo velikostno in cenovno postavljen med manjšega in cenejšega Evoque-a, ter večjega in dražjega Range Rover Sporta, saj je bila do sedaj pri Range Roverju med tema modeloma velika luknja.  Ime je dobil po originalnih Range Roverjevih prototipih, katere so morali takrat zakriti, da so ostali skrivnost. Tako so dobili ime iz latinske besede ‘velare’ kar v prevodu pomeni pokrivalo ali pokrov.

2018-land-rover-range-rover-velar

Pri Land Roverju so nas podražili le z dvema slikama kjer lahko na eni vidimo  izgled od zadaj. Takoj v oči pade ogromna steklena panoramska streha, ki se razprostira kar čez tri četrtine celotne strehe, linija pa se proti zadnjemu delu spusti po čemer lahko sklepamo, da bo Velar najverjetneje tekmec BMW-ju X6 in pa Mercedes-Benz GLE Coupe. Zadnje luči bodo glede na sliko, uporabljale LED tehniko, če dobro pogledamo pa lahko vidimo tudi moderno in luksuzno notranjost, kjer dominira velik, širok zaslon občutljiv na dotik.

Sliki sta bili namerno izbrani tako, da se ne vidi stranske linije in nam tako pustijo veliko ugibanja o dejanski obliki in umestitvi v segmente. Z gotovostjo lahko trdimo, da bo ravno tako kot vsi Range Rover-ji tudi Velar narejen robustno in se bo pripravljen spopasti z vsakršnim terenom, čeprav vsi vemo, da je zelo majhna verjetnost, da ga bo sploh kdaj videl.
Glede motorizacije pri Range Roverju še niso izdali nobenih informacij. Več bo verjetno znanega prvega marca, ko bo pred veliko premiero na ženevskem avto salonu, predpremierno razkrit.

“Velar bo prinesel novo dimenzijo glamurja, modernosti in elegance tej znamki” je dejal Land Roverjev glavni oblikovalec Gerry McGoven. “Range Rover Velar bo spremenil vse” je še dejal.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG