Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Nove fotografije Honde Type-R za Evropski trg!
2017 Honda Civic Type R

Nove fotografije Honde Type-R za Evropski trg!


Nova generacija kultne Honde Civi Type-R je bila ”razkrita” v novih fotografijah. Poglejte si to kraljico Nurburgringa v njenem naravnem okolju – na dirkališču.

Kraljico Nurburgringa, Hondo Type-R, bo leta 2018 nasledila nova generacija te kultne kombilimuzine s pogonom na sprednji par koles. Proizvodnja se bo začela že letos poleti, proizvajali pa jo bodo v mestecu Swindon, ki se nahaja v Združenem Kraljestvu. Od tod jo bo  Honda ”izvažala” po celem svetu, tudi na Japonsko, prvič v zgodovini pa tudi v južno Ameriko.

2017 Honda Civic Type RNova generacija Honde Type-R pod pokrovom skriva zmogljiv 2,0-litrski štirivaljni bencinski motor, ki razvije 315 ”konjev” in 400 nevtonmetrov navora. Moč bo na kolesa ekskluzivno prenašal le šest-stopenjski ročni menjalnik, za katerega pri Hondi trdijo, da je najbolj izpopolnjen v zgodovini znamke. S takim pogonskim sklopom nova Honda Type-R do stotice potrebuje 5,7 sekunde, njena končna hitrost pa se ustavi pri konkretnih 272 kilometrov na uro. Kljub temu, naj bi bila tudi zelo varčna, saj po uradnih podatkih na sto prevoženih kilometrov porabi le 7.7 litra goriva in medtem v ozračje odda 176 gramov ogljikovega dioksida.

2017 Honda Civic Type RNova generacija Honde Type-R je nekoliko večja od prejšnje, na cesti pa jo bo moč opaziti zaradi agresivnega kompleta odbijačev, od drugih izvedenk modela Civic pa se razlikuje tudi po bogatem naboru asistenčnih sistemov.

2017 Honda Civic Type RV državah Združenega Kraljestva bodo kupci zanjo morali odšteti 39.117.41 evrov , kupci na drugi strani ”luže” pa ”le” dobrih 30 tisočakov.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG