Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / To je najmočnejša Škoda Octavia RS vseh časov!
161220 0ctavia RS 3

To je najmočnejša Škoda Octavia RS vseh časov!


Ob prihajajočem koncu leta se zdi, da nam je Škoda želela podariti odlično praznično darilo v obliki nadgrajene Octavie RS. Nov model nudi prenovljeno zunanjo obliko, malenkostne spremembe notranjosti, izboljšane motorje, večjo dinamiko zmogljivosti in nekatere izboljšave varnosti, izgleda in info-zabavnega sistema.

Le nekaj dni po uradni predstavitvi izjemno modernizirane Škode Octavie, je Češki proizvajalec avtomobilov predstavil tudi najmočnejši model v seriji. Škoda Octavia RS je tako ugledala luč sveta in zdaj nudi prenovljen zunanji izgled, dva nova motorja in veliko zmogljivosti v le enem paketu. Octavia RS je že od nekdaj sinonim za finančno dosegljivo zmogljivo vozilo, ki ob enem nudi tudi kakovostno izdelavo. Ta Škoda je torej zelo zanimiv izdelek veliko večje družine Volkswagen, ki prinaša boljšo kvaliteto in izdelavo. Zunanjost nove Škode Octavie RS izgleda osvežena, v primerjavi z prejšnjimi generacijami. Nudi nekatere močno dodelane oblikovne spremembe, predvsem v bolj športnem duhu. Sprednji del nudi širšo režo hladilnika, ki je bil podaljšan z dodatnimi žarometi, ki dajo bolj kristalni videz. Te so združene s še bolj poširjenimi režami zraka na prenovljenih odbijačih za bolj mišičast in dinamični videz. Na zadnjem delu pa za videz poskrbi mogočen črn difuzor in rdeč odsevnik nad njim. Novost je tudi popolna LED osvetlitev, v značilni C obliki zadnjih žarometov.

V notranjosti Škode Octavie RS prevladuje športna črna obleka in številni športni dodatki. Športni sedeži poskrbijo za zadovoljivo količino lateralne podpore v zahvalo visokim stranicam in integriranim naslonjalom za glavo. Sedeži so oblečeni v usnjeno/tkano kombinacijo, ki poskrbi za bolj prestižen občutek in bolj osvežen videz prav tako. Na voljo so tudi sedeži oblečeni v Alkantaro. Kot dodatek, je v notranjosti na voljo multifunkcijski športni volan (na voljo z DSG menjalnikom in obvolanskimi prestavami). Poleg tega, je ambientna osvetlitev na voljo tudi v običajnem modelu RS, kjer opazite osvetljene podrobnosti kot so kljuka za odpiranje vrat. Za dodaten prestižni izgled poskrbijo tudi aluminijasti pedali za zavoro in plin, veliko RS oznak in nekateri dodatki “Simply-Clever”, kot naprimer dežnik pod sovoznikovim sedežem.

161220 0ctavia RS 2

Zmogljivost in motorji

Škoda Octavia RS je opremljena z enim od dveh štiricilindrskih motorjev. 2-litrski TDI dizelski motor proizvede enako moč kot prej (184 konjskih moči), medtem ko bencinski TSI motor tokrat proizvede 10 konjskih moči več (230). Slednji je tudi najhitrejši in najmočnejši serijski model Octavie RS v zgodovini podjetja.

Škoda Octavia RS, opremljena z 2-litrskim TDI dizelskim motorjem pospeši do 100km/h v 7.9 sekunde in doseže končno hitrost 232km/h. Skupna poraba je 4.5l/100km, izpust CO2 pa ostaja na 119g CO2/km. Octavia RS 2.0 TDI je na voljo s pogonom na sprednji dve kolesi (ročni in 6-stopenjski DSG menjalnik), ali pa s pogonom na vsa štiri kolesa in 6-stopenjskim DSG menjalnikom. Po drugi strani, pa močnejša Octavia RS 2.0 TSI do 100km/h potrebuje 6.7 sekunde ter izpušča 149g CO2/km. Že v osnovi je 2-litrska Octavia opremljena z 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, na voljo pa je tudi 6-stopenjski DSG avtomatski menjalnik. Škoda Octavia RS je na voljo z 15mm nižjim športnim vzmetenjem in s 30mm širšim zadnjim delom, kot tudi rdečimi zavornimi ploščicami. V osnovi je opremljena z 17-colskimi ALU platišči, naročite si pa lahko svoja 18 ali 19 palčna platišča. Ima tudi kar nekaj pametnih elektronskih pomožnih sistemov, kot so ESC program stabilnosti, DCC (dinamični nadzor šasije) ki je na voljo v treh nastavitvah – normal, comfort in sport.

161220 0ctavia RS 4

Info-zabavni sistem in ŠKODA Connect

S pridihom popolnoma nove Škode, je bil temu primerno tudi info-zabavni sistem nadgrajen. Najprestižnejša izbira ponuja navigacijski sistem Columbus povezan na 9.2-palčni zaslon, WLAN povezavo in opcijski LTE modul. Tudi videz je malenkostno spremenjen. Celotna Škoda Octavia RS zdaj izgleda veliko bolj mehka, osvežena in prefinjena.

161104-SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-06

Sistemi za pomoč vozniku

Z novo Škodo Octavio RS je podjetje jasno želelo postaviti nov standard v razredu kompaktnih vozil tudi s pomočjo pomožnih sistemov. Ima kar nekaj sistemov, kot je pomoč pri vleki prikolice ali senzor za vozila v mrtvem kotu, kot tudi impresiven nov senzor na zadnjem delu vozila, ki opozarja na prihajajoča vozila med vzvratnim speljevanjem iz parkirnega mesta. Novost je inovativen sistem “Crew Protect Assist”, ki v primeru nesreče zapre vsa okna vključno s strešnim oknom in tesno sodeluje s sistemom “Front Assist”, ki vključuje nenadno zaviranje v mestu.

Vir: Škoda
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG