Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Land Rover / Tik pred Ženevo v celoti razkrit Range Rover Velar
2018-land-rover-range-rover-velar - AVTOBLOG (22)

Tik pred Ženevo v celoti razkrit Range Rover Velar


Range Rover Velar je bil v celoti razkrit na fotografijah, ki so Land Roverju ušle le tik pred uradno svetovno premiero.

Do včeraj so nam pri Land Roverju pokazali le eno uradno fotografijo iz katere se je videl le zgornji del in zadek novega modela z imenom Velar. Danes so na plano prišle nove fotografije novega modela iz katerih je Velar končno razviden v celoti. Velar se bo boril z Porsche Macanom ter X6 in je v Range Rover paleti vozil pozicioniran med modelom Evoque in Sport, fotografije pa so na plano ušle tik pred svetovno premiero, ki bo danes zvečer. Iz fotografij lahko vidimo to, da bo imel značilno oblikovne poteze ostalih modelov znamke Range Rover, znotraj pa nadpovprečno in visoko kvalitetno notranost kjer dva zaslona na dotik združujeta upravljanje multimedijskega sistema in klimatske naprave(nekaj podobnega smo videli pri konceptu modela I-Pace SUV, Jaguarjev v celoti električni SUV). Range Rover Velar bo nasprotno od drugih modelov proizvajalca prepoznaven bo gladkih linijah, ki se začnejo pri sprednjem delu vozila in vse proti zadku ustvarjajo elegantno in športno silhueto.

Relativno majhno zadnje okno in krom letvice v agresivnih potezah še bolj krepijo podobo kupeja. Pri Land Roverju obljublajo da bo Velar  najbolj ”ne-terensko” vozilo kadarkoli izdelano. Velar naj bi bil primeren za udobna potovanja, obenem pa zmožen tudi premagovanja terena, saj so pri njegovi zasnovi uporabili le najbolj dovršene materiale in z novim modelom ponosno nadaljujejo slogan podjetja Land Rover, ki se glasi ‘‘Above and Beyond”. Ime Velar izhaja iz Range Rover prototipov daljnega leta 1969, ko so zaradi skrivanja identitete koncepte označili z tem imenom. Velar v latinščini, ”Velaris” pomeni pokrivalo.

2018-land-rover-range-rover-velar - AVTOBLOG (15)

Novi Land Rover Velar si bo delil skupno IQ platformo modelu F-Pace, proizvajalca Jaguar. Vsi Velar modeli bodo imeli pameten štirikolesni pogon in bodo izdelani poleg modela Range Rover Sport in F-Pace v tovarni v Solihull, West Midlands. O vseh novostih in današnji uradni premieri vas bomo obveščali sproti, do takrat pa si poglejte sveže fotografije in video novega modela.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG