Prikaži kategorije
Domov / Novice / The Grand tour – sveta avtomobilska trojica je nazaj!
Jeremy-Clarkson-Richard-Hammond-and-James-May-in-The-Grand-Tour

The Grand tour – sveta avtomobilska trojica je nazaj!


Pa so končno spet z nami! Po dolgih mesecih snemanj, se je v petek ob polnoči na Amazonu končno predvajal prvi del nove oddaje The Grand tour. Sveto avtomobilsko trojico je po lanskoletni odpovedi pri veliki televizijski hiši BBC, na sodelovanje povabil Amazon Prime. 

Ameriški velikan Amazon Prime, je verjetno eden redkih, ki si je lahko to privoščil, saj je oddaji The Grand tour za prvo sezono namenil kar 160 milijonov funtov (dobrih 180 milijonov evrov). Večino so že zapravili. Samo za uvod v prvo oddajo so porabili več kot 2.5 milijona, medtem ko jih je najem avtomobilov stal kar dvajset milijonov funtov. Takšne zgodbe smo vajeni še iz časov Top Geara, kjer so večino denarja porabili za potovanja, neverjetne posnetke in seveda… “razbijanje”. Po besedah glavnega akterja Clarksona je The grand tour oddaja o prijateljstvu z ljudmi, ki imajo enake interese. In te ljudje znajo biti včasih zelo nadležni. Pravi tudi, da sem ter tja kdaj povedo tudi kaj o avtomobilih.
Celotna oddaja je narejena na osnovi Top geara, kar je glede na število oboževalcev, pričakovano.  Verjetno nisem edina, ki je že na začetku oddaje dobila kurjo polt in si mislila: “Jst bi tud!” Oddaja je res odlična, posnetki so fenomenalni, angleški humor je nenadomestljiv. Ocena? Čista desetka! 

Več o uvodu si lahko pogledate na spodnji povezavi.

Oddaje si v Sloveniji (uradno) še ne moremo ogledati, saj bo sprva na voljo le v Ameriki, Angliji, Nemčiji in na Japonskem, naslednji mesec pa bo dostop do Amazon Prima na voljo še v drugih državah. Med njimi naj bi bila tudi Slovenija.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG