Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Tesla / Tesla v avtomatskem načinu ne zavira zaradi pešcev na cesti
tesla-autopilot

Tesla v avtomatskem načinu ne zavira zaradi pešcev na cesti


Tisti, ki ste proti samovozečim avtomobilov ste ravnokar dobili razlog več, da jih ne marate.

Na voljo je ogromno različnih raziskav, ki promovirajo avtonomno vožnjo in prikazujejo kako je računalnik veliko bolj varen voznik kot človek. Glede na to, da je tehnologija še zelo sveža in se na trgu ne pojavlja dolgo uporabniki seveda preizkušajo kako se le-ta obnese v resničnih razmerah, na cestah in če tehnologija resnično dosega standard varnosti, ki ga obljublja podjetje.

tesla-autopilot-01

V tokratnem video prispevku lahko vidimo Teslo Model S P90D in lastnikovega zelo zaupljivega prijatelja, ki se za preizkus avtopilota postavi pred avtomobil. Iz posnetka je razvidno, da potrebuje Teslin Autopilot še kar nekaj dela in popravkov.

Prav tako je bila Tesla po zaslugi Autopilota nedavno udeležena v prometni nesreči, ki se je za voznika končala s smrtnim izidom.

Gre zaupati avtonomni vožnji in vsem varnostnim sistemom?

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. mitja vilar says:

    Odlično. mediji bi morali to novico čimbolj razširiti med pešci, ker bi bila prodaja teh vozil maksimalna. V Sloveniji nihče ne uči pešcev, kako se uporablja cestišče. Ali da se kdaj pred prehodom za pešce tudo počaka, ne rine za vsako ceno pred kolono vozil.

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG