Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Tesla / Tesla model X je ponorel; žal v slabem smislu!
tesla-x-problems (1)

Tesla model X je ponorel; žal v slabem smislu!


Električni SUV namreč trpi za mnogimi programskimi napakami. Kaj bodo za odpravo problemov storili pri Tesli?

Teslin električni SUV, model X, je po poročanju deležen mnogih programskih napak. Tokrat naj bi bile napake resnejše in bolj nevarne, kar je lastnika v Kaliforniji spravilo v tako slabo voljo, da je od podjetja zahteval primerno povrnitev stroškov za nakup tako “okvarjenega” avtomobila. Zakon v Kaliforniji namreč dopušča, da lastnik, ki je deležen okvarjenega vozila in mu proizvajalec v določenem času ni zmožen avtomobila popraviti, prejme nadomestno vozilo ali vračilo denarja.

tesla-x-problems (4)

Prizadeti primerek modela X naj bi po poročanju lastnika v garaži povsem ponorel, pri tem naj bi se mu sama od sebe odpirala zadnja dvižna (galebja) vrata ter poškodovala avtomobil in okolico. Pritožba leti tudi na AutoPilot, ki seveda že po pričakovanjih ni povsem brez napak, predvsem pa se njegove hibe pokažejo v deževnem vremenu, ko model X postane celo zelo nevaren, saj nepričakovano menjava pasove. Voznik iz Kalifornije je sicer lastnik še dveh Tesel; modela S in Roadsterja, nad katerima je naravnost navdušen, model X pa ge je popolnoma razočaral. “Ko kupiš nov avtomobil, pričakuješ, da bo le-ta deloval brezhibno. Servis za ta vozila je popolnoma nepripravljen na napake, ki se pri vozilu pojavljajo.”

“Avtomobil je res lep. A je parkiran. Ga ne vozimo. Pravzaprav je zelo lepa dekoracija”, zaključuje lastnik. Kako se bo razrešil problem? Bo Tesla dovolj hitro odreagirala na množične napake, ki se pojavljajo pri njihovem avtomobilu?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG