Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Tesla / Tesla Model S proti 1,000 konjski Supri v ”drag” dirki!
AVTOBLOG-tesla-model-s-toyota-supra-fast (1)

Tesla Model S proti 1,000 konjski Supri v ”drag” dirki!


Za Teslo Model S že vemo, da gre za enega izmed najhitrejših novih vozil nasploh, a kako se v ”drag” dirki primerja z ”old-school” japonskim športnikom – predelani Toyoti Supri z enim turbinskim polnilnikom, ki motorju pomaga razviti tisoč konjskih moči?

Za katerikoli avto velja, da mora biti izjemno hiter, če se želi kosati s Teslo Model S različice P100D.

Tesla Model S lahko vso moč in navor instantno prenese na cesto, kar pomeni, da je pri pospeševanju iz mesta skorajda nepremagljiva. Toyota Supra v posnetku ima pogon na zadnji kolesni par brez sistema, ki bi nadzoroval oprijem le-teh, poleg tega pa ima tudi ročni menjalnik, ki zahteva veliko izkušenj.

Kljub temu, je Supra v drugem delu tekmovanja, pri pospeševanju iz določene hitrosti, pokazala kaj zmore in Teslo konkretno pustila zadaj. 

AVTOBLOG-tesla-model-s-toyota-supra-fast (4)

Omenjena Supra naj bi razvila 850 ”konjev” na kolesih in 1,003 nevtonmetrov navora. Brez dvoma gre za velike številke, sploh pa Supra tehta precej manj kot Tesla Model S.

AVTOBLOG-tesla-model-s-toyota-supra-fast (3)

Rezultate dirk si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG