Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Tako hitro pospešuje najzmogljivejši Volkswagen Arteon!
AVTOBLOG-volkswagen-arteon-100kmh (2)

Tako hitro pospešuje najzmogljivejši Volkswagen Arteon!


Volkswagen Arteon, najnovejša pridobitev v modelni paleti nemškega proizvajalca, združuje eleganco in prestiž, z najzmogljivešim motorjem pa tudi nekaj športnosti.

Kupci se lahko pri nakupu najbolj prestižnega vozila v trenutni Volkswagnovi modelni ponudbi odločajo med šestimi zmogljivimi in učinkovitimi motorji, najzmogljivejši pa je 2,0-litrski TSI štirivaljni bencinski motor s turbo polnilnikom. V tej konfiguraciji motor razvije 280 konjskih moči in 350 nevtonmetrov navora.

AVTOBLOG-volkswagen-arteon-100kmh (3)

Pred preizkusom pospeševanja, lahko v video posnetku ”poslušamo” tudi zvok najzmogljivejšega motorja, ki pa se nam sicer zdi zelo umirjen in ”kultiviran”, morda celo preveč.

Kljub temu, da video posnetek ne meri časa, Arteon v tej konfiguraciji s štirikolesnim pogonom 4Motion do stotice po uradnih podatkih pospeši v razmeroma hitrih 5,6 sekunde, pospešuje pa vse do elektronsko omejenih 250 kilometrov na uro.

Avtor video posnetka je pospeševal vse do 223 kilometrov na uro, kot zanimivost pa se je poraba ves čas gibala okrog 40 litrov na sto kilometrov.

Pospeševanje se nam zdi več kot odlično, saj Passat z enakim motorjem pospešuje enako hitro, kljub temu, da tehta dobrih 100 kilogramov manj!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG