Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Svetovni avto leta 2017 je Jaguar F-Pace
AVTOBLOG-Svetovni-avto-leta  (2)

Svetovni avto leta 2017 je Jaguar F-Pace


Nagrada za svetovni avto leta je letos pripadla Jaguarju F-Pace. Zmage v posameznih kategorijah so dosegli Mercedes razreda E, Porsche 718, Toyota Prius in BMW i3.

Zmagovalci letošnjega tekmovanja za svetovni avto leta 2017 so bili razglašeni na avtomobilskem salonu v New Yorku, ki trenutno poteka. Čast skupne zmage je letos prvič v od leta 2003 pripadla Britancem in sicer je najvišje mesto zasedel Jaguar F-Pace, ki je tako premagal drugo uvrščenega Audi Q5 in pa tretje uvrščenega VW Tiguana. Poleg skupne zmage je ravno tako dobil nagrado za najboljši dizajn letošnjega leta.

AVTOBLOG-Svetovni-avto-leta  (3)

Med ostalimi je Mercedes Benzu razreda E pripadla zmaga v segmentu luksuznih avtomobilov, kjer je premagal glavna nasprotnika – novo BMW serijo 5 in novega Volva S90/V90.

AVTOBLOG-Svetovni-avto-leta  (7)

Nagrada za najboljši mestni oziroma urbani avtomobil je romala v roke Bavarcem za njihovega BMW i3 s 94 Ah baterijo, medtem ko je plug in hibrid Toyota Prius Prime dobila nagrado za najboljši ‘zeleni’ avtomobil leta.

AVTOBLOG-Svetovni-avto-leta  (11)

Na koncu sta še Porschejeva dvojčka 718 Boxter in Cayman, ki sta osvojila nagrado za najboljši športni avtomobil leta, s čimer sta premagala večje, uveljavljene superšpornike kot sta novi Audi R8 Spyder in Mclaren 570S.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG