Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / SVETOVNA PREMIERA: Novi Mercedes Benz razred A
AVTOBLOG-Mercedes-benz-A-class (2)

SVETOVNA PREMIERA: Novi Mercedes Benz razred A


Mercedes Benz razreda A je v novi generaciji odrasel, postal lepši in mnogo pametnejši.

Nova generacija Mercedes Benz razreda A je končno tu, ponujala pa bo boljši videz, izboljšane pogonske agregate in veliko tehnologije. Oblikovalci so tokrat predstavili naslednji korak njihovega oblikovalskega jezika imenovanega Sensual Purity. Tako so se znebili agresivnih linij tretje generacije, te pa so zamenjale bolj odrasle, elegantne poteze, ki spominjajo na novega Mercedesa CLS.

AVTOBLOG-Mercedes-benz-A-class (47)

Presenečenje pride v notranjosti. Kabina je oblikovana v povsem avantgardnem stilu, katere izgled mi je ljubši od vseh mercedesov trenutno v prodaji, hkrati pa enostavno poniža vse tekmece. Materiali so kvalitetni, tehnologije pa je ogromno. Ponuja namreč tehnologijo, ki si jo je sposodil kar iz razreda S, nabor pa vključuje vse od aktivnega tempomata, asistenta za zaviranje v sili in sistema za avtomatsko menjavo voznega pasu, ponuja pa celo PRE SAFE Plus sistem, ki zazna neizbežen trk od zadaj in sam aktivira zavore, da tako prepreči ali omili trk v vozilo, ki stoji pred vami.

AVTOBLOG-Mercedes-benz-A-class (23)

Če ste eden tistih, ki obožujejo velike ekrane, ima Mercedes za vas na voljo kar dva ekrana visoke ločljivosti, do velikosti 10,25 palcev, na voljo pa je tudi manjša velikost 7 palcev, odvisno od osebnih želja in ravni opreme. Poleg množice tehnologije in opreme, je Mercedes A znotraj tudi zrasel. Zahvaljujoč daljši medosni razdalji in širšemu koloteku, je prostora več kot prej tako za noge in glavo, kot tudi za ramena potnikov v drugi vrsti, za slabih 30 litrov pa je zrasel tudi prtljažnik (370l).

V začetku bodo na voljo zgolj trije pogonski agregati in sicer dva bencinska v različicah A200 in A250, ter en dizelski v različici A180d. A200 bo ponujal 1.4 litrski štirivalnik s 163 konjskimi močmi in 250 Nm navora, ki bo s pomočjo sedem stopenjskega dvosklopčnega avtomatskega menjalnika, zmogel do stotice pospešiti v 8 sekundah, tisti z ročnim menjalnikom pa bodo potrebovali dve desetinki dlje. Močnejša različica A250 bo po drugi strani ponujala 2.0 litrski vrstni štirivaljnik s 224 konjskimi močmi in 350 Nm navora, Mercedes pa obljublja pospešek do stotice v vsega 6,2 sekundah, ter končno hitrost 250 kilometrov na uro.

AVTOBLOG-Mercedes-benz-A-class (16)
Za pristaše dizla imamo žal slabo novico, saj se bodo morali zadovoljiti z le 116 konjskimi močmi in 260 Nm navora, kar bo dovolj za pospešek do stotice v 10,5 sekunde. Različici A250 in A180d bosta na voljo le z dvosklopčnim avtomatskim menjalnikom

Kupci bodo lahko izbrali tudi opcijski 4MATIC štirikolesni pogon, prodaja pa bo v Evropi stekla že prihodnji mesec, ko se bo novi Mercedes Benz A, podal v boj z konkurenti, kot so BMW serije 1, Audi A3 in Volvo V40.

AVTOBLOG-Mercedes-benz-A-class (18)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG