Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Suzuki / Suzuki Jimny bo ohranil legendarni videz
AVTOBLOG-suzuki-jimny-2019 (2)

Suzuki Jimny bo ohranil legendarni videz


Legendarni Suzuki Jimny bo doživel ”popolno” preobrazbo, saj prihaja nova generacija, ki bo sposobnosti modela združevala z najnovejšo tehnologijo znamke.

Ne dolgo po tem, ko je bil Suzuki Jimny, ki na ceste prihaja leta 2019, opažen med testiranjem, so se na spletu znašle tudi fotografije, ki prvič pokažejo oblikovalske smernice praktičnega terenca v pravem pomenu besede.

AVTOBLOG-suzuki-jimny-2019 (1)Pričakovano, bo Suzuki ohranil legendarni dizajn modela, s čimer se bo ločil od drugih modelov znamke in drugih vozil tega segmenta. Tako bo ohranil manjše dimenzije sicer ”škatlaste” karoserije, sprednji del pa bo krasila maska, ki se bo raztezala čez celo širino vozila vse do žarometov, ki bodo sedaj preprosto okrogli, za razliko od prejšnih ki so bila kvadratni.

V notranjosti, ki bo tudi ostala dokaj “škatlasta”, bomo priča kvalitetnejšim materialom, najbolj opazen je zagotovo velik zaslon multimedijskega sistema, nekaj potez in volan pa so prenesli tudi iz nedavno predstavljenega Swifta.

AVTOBLOG-suzuki-jimny-2019 (5)Viri navajajo, da bo novi Jimny uporabljal karoserijo na šasiji in Suzukijev znamenit AllGrip Pro štirikolesni pogon. Podatkov o motorjih še ni, bo pa po vsej verjetno uporabljal 1,0-litrski prisilno polnjeni motor iz Balena, v katerem razvije 110 ”konjev”.

AVTOBLOG-suzuki-jimny-2019 (3)Pričakujemo ga lahko na 2017 avtosalonu v Tokiu, na ceste pa bo zapeljal leta 2019.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG